Handgemaakte tuinbeelden - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuinbeelden
Styling

Handgemaakte tuinbeelden

Tuinbeelden zorgen ervoor dat je tuin echt bij jou past en karakter toont. Het is dan ook ontzettend jammer dat massaproductie ook bij tuindecoratie voorkomt. Op die manier is het moeilijk om iets bijzonders te vinden waardoor je je kan onderscheiden van de massa.

Mooievogels is de onderneming van Reinier Veldhuijzen; hij wil het helemaal anders doen. Ze hebben geen grote voorraden, maar verkopen handgemaakte metalen beelden uit Afrika. Op die manier is elk beeld anders. “Gegarandeerd uniek”, zoals hij zelf zegt.

Zimbabwe heeft niet zo’n mooi recyclingsysteem als dat wij in Nederland hebben. De kunstenaars maken daarom van allerlei oud metaal de mooiste ontwerpen. Het een win-winsituatie: plaatmetaal, hekwerk, alles wat wij als afval zien, wordt omgevormd tot de karakteristieke siervogels. Hierbij laten ze zich door de omgeving inspireren, van kraanvogel tot parelhoender, de voorbeelden lopen buiten rond. Door de verkoop kunnen de kunstenaars voor hun gezin zorgen, maar ook hun bedrijf uitbouwen.

In Nederland valt meer regen dan in Afrika, daarom krijgen de beelden in Nederland een behandeling met hoogwaardige jachtlak. Zo gaan ze in de tuin minstens 10 jaar mee.

Welk beeld moet ik kiezen?

Met 50 verschillende metalen vogels en andere tuinbeelden is er voor zowel een kleine als een grote tuin passende decoratie te vinden. We geven je een aantal tips voor het uitzoeken.

Paradijsvogel beeld

Deze paradijsvogel is geschikt voor een grote tuin, bijvoorbeeld aan het eind van een zichtlijn door de tuin. ’s Avonds kan je hem uitlichten met een aantal mooie spotjes. Een echte blikvanger!

Mus beeld

Kleinere vogeltjes zoals deze mus zijn leuk als accessoire voor je zithoek. Een of twee vogeltjes is al voldoende om een heel eigen sfeer neer te zetten.

Vogelhuis beeld

Wil je ook graag vogels naar je tuin lokken? Kies dan voor een vogelhuisje. Er zit een haakje aan om voer op te hangen. Door de lange metalen staaf prik je hem makkelijk in een bloempot of je tuin.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle beelden op Mooievogels.nl

Meer lezen

Eén reactie op “Handgemaakte tuinbeelden”

  1. Emma de Graaf schreef:

    Bedankt voor de interessante informatie over handgemaakte tuinbeelden uit Afrika. Wat een mooi idee dat de kunstenaars inspiratie uit de natuur gebruiken. Mijn man en ik zijn meerdere keren in Afrika geweest en zouden het een erg mooi idee vinden om een stukje cultuur in ons huis te hebben. Afrikaanse sculpturen zijn een mooie manier om dat te doen, daar gaan we zeker verder naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee