Gebruik het voorjaar om de benedenverdieping op te knappen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
woonkamer voorjaar
Huis

Gebruik het voorjaar om de benedenverdieping op te knappen

In het voorjaar is het vaak nog te koud om naar buiten te gaan, terwijl de eerste zonnestralen je de energie geven om klussen op te pakken. Stel het schoonmaken van het terras en het schuren van de buitentafel nog even uit; gebruik het voorjaar om de benedenverdieping in huis aan te pakken. Je kunt het project zo breed maken als je zelf wilt! Kies bijvoorbeeld voor het uitzoeken van een nieuwe eettafel bij Sanders Wonen om de eetkamer een compleet nieuwe look te geven. Of ga voor het verven van de wanden in de woning, passend bij de laatste trends. Onder meer de zachte zandtinten en aardse kleuren zijn momenteel in trek bij interieurstylisten. Hoe laat je deze kleuren terugkomen in je interieur? Dit artikel biedt inspiratie om het voorjaar te gebruiken voor het opknappen van je woning.

Aan de slag met het opknappen van de woonkamer

Reeds werden twee voorbeelden genoemd van de klussen die je dit voorjaar op kunt pakken. De investering in nieuwe meubels van Sanders Wonen is er een van. Het vervangen van een aantal meubels heeft vaak een groot effect op de uitstraling van een woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een nieuwe bank, een nieuw televisiemeubel of een nieuw kleed op de vloer. Minder ingrijpend is het vervangen van de bijzettafels of bijvoorbeeld de vloerlamp naast de bank. In plaats van het vervangen van meubels zou je ook meubilair toe kunnen voegen aan de ruimte. Vul een kale hoek op met een fraaie, comfortabele fauteuil. De ideale plek voor het lezen van een goed boek of de krant aan het eind van de middag.

Pak de wanden in de woonkamer aan

Naast het vervangen of toevoegen van meubels heeft ook het opknappen van de wanden een groot effect op de uitstraling van een woonkamer. Je kunt de wanden van een nieuwe laag verf of bijvoorbeeld een fraai behangetje voorzien. Klussen die je relatief makkelijk zelf uitvoert. Voor het verwijderen van het oude behang kun je een behangafstomer huren bij de bouwmarkt. Zelf aan de slag gaan met natte sponzen kost vaak onnodig veel tijd en moeite. Daarbij maakt het de muren erg nat. Zou je het nieuwe behang te snel op een natte wand plakken, dan loop je het risico dat het behang los komt of al na een korte tijd bobbels bevat.

Kijk nog eens kritisch naar de verlichting in huis

Op zoek naar een minder ingrijpende aanpassing aan de inrichting van de woon- of bijvoorbeeld eetkamer in huis? Kijk in dat geval nog eens naar je lichtplan, of maak er eentje als je dat in het verleden nooit gedaan hebt. Met de verlichting in huis kun je ruimtes een sfeervolle uitstraling geven. Dat doe je door met verschillende vormen van verlichting te werken. Start bij het samenstellen van de basisverlichting in het lichtplan, om dit vervolgens aan te vullen met functionele verlichting.

Heb je een fraai schilderij aan de wand hangen? In dat geval kan ook accentverlichting interessant zijn. Denk aan een led spot aan het plafond, waarmee je dit schilderij of een andere eyecatcher uit je interieur accentueert. Ook leuk is een klein lampje in een kast in de woon- of eetkamer.

Steeds vaker slimme verlichting in woningen

Huishoudens kiezen de laatste jaren steeds vaker voor de toepassing van slimme verlichting. Deze lampen kunnen op afstand, via een app op je smartphone of tablet bediend worden. Denk aan de mogelijkheid om de lampen in- en uit te schakelen, de optie om de intensiteit van het licht te dimmen in de avond, enzovoorts. Zo hoef je de schakelaars in huis niet te vervangen voor dimmers om voor een sfeervolle verlichting te kunnen zorgen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee