Fraaie spiegels zijn dé eyecatcher in de badkamer! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Badkamerspiegel
Badkamer

Fraaie spiegels zijn dé eyecatcher in de badkamer!

Heb je plannen om de badkamer een nieuwe frisse look te geven? Dan kun je kiezen voor een ingrijpende verbouwing, maar ook enkele losse onderdelen in de sanitaire ruimte vervangen. Een nieuwe douchecabine, een groot bubbelbad en modern badkamermeubilair doen wonderen. Ook de tegels en verlichting aanpassen en een regendouche monteren zijn goede opties. Maar vergeet één voorwerp sowieso niet: de spiegel. Spiegels zijn namelijk één van de belangrijkste, zo niet belangrijkste, eyecatchers in de badkamer. Het is de plek waar jij jezelf in de ochtend, maar ook ’s avonds na het douchen, voor het eerst en laatst van de dag ziet. Allemaal leuk en aardig denk je misschien… maar waar moet je exact op letten als je een keuze wilt maken uit de vele modellen en stijlen spiegels die tegenwoordig verkrijgbaar zijn?

Afmetingen

De afmeting van de spiegel is het eerste waar je goed op moet letten. Te kleine spiegels in de badkamer zijn niet functioneel. Maar omgekeerd kunnen te grote spiegels in een kleine badkamer pompeus en overdreven overkomen. De grootte van de badkamer bepaalt dus (mede) de keuze voor het formaat badkamerspiegel. Realiseer je hierbij dat met het juiste formaat badkamerspiegel de badruimte optisch groter gemaakt kan worden.

Spiegelverlichting of niet?

Een verlichte badkamerspiegel is visueel mooi en tegelijk ook praktisch. Heb je momenteel een badkamer die volgens jou niet goed of onvoldoende verlicht is, dan kan een badkamerspiegel voorzien van verlichting soelaas bieden. De verlichting zit vaak aan de bovenzijde of aan de spiegelranden. Lekker handig, zeker tijdens de donkere najaarsdagen waarbij het in de ochtend donker en grauw kan zijn. Jezelf goed kunnen zien in de badkamer betekent dan een goede start van de dag!

Ga je voor rond, vierkant of voor andere vormen?

De vormen die spiegels hebben, doen veel met de ruimtelijke beleving en sfeerimpressie in de badkamer. Als je van een landelijke, klassieke of authentieke sfeer houdt, dan zijn ronde spiegels een passende oplossing. Een romantische sfeer kun je verhogen door te kiezen uit spiegels in hartjesvorm, liefst voorzien van rode led-verlichting. Ten slotte kun je nog gaan voor een modern interieur en een keuze maken uit strakkere, vierkante of rechthoekige spiegels.

Met of zonder spiegelkast?

Tegenwoordig zijn er prachtige badkamermeubels met geïntegreerde spiegels verkrijgbaar. Het handige is dan dat je twee-in-één combineert door te kiezen voor functionele badkamermeubels. Of ga je toch liever voor een losse badkamerspiegel? Ook dat kan natuurlijk en is voordelig omdat je dan meer keuze hebt.

Meer lezen

Eén reactie op “Fraaie spiegels zijn dé eyecatcher in de badkamer!”

  1. Isabel schreef:

    Heb je al eens twee spiegels tegenover elkaar in de badkamer geprobeerd? Het effect is enigszins vreemd maar het schept in ieder geval optisch veel ruimte. Er ontstaat een soort Droste-effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee