Floriade Expo 2022: een geweldige dag vol groen! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
floriade 2022
Agenda

Floriade Expo 2022: een geweldige dag vol groen!

Van prachtige tuinen en duurzame innovaties tot gevarieerde kunst en cultuur en lekker eten, je vond het allemaal bij Floriade in Almere. Hier kon je zonder twijfel volop inspiratie opdoen voor je eigen huis, tuin en balkon.

Growing Green Cities

Ervaar met het thema ‘Growing Green Cities’ bij Floriade wat een groene en duurzame stad jou te bieden heeft. Op de expo vind je de meest bijzondere gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. En je kunt verdwalen in tientallen tuinen met prachtige beplanting, waar je zelf inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon

Laat je op Green Island en Utopia Island inspireren door toepassingen voor je eigen tuin of balkon. Zo ontdek je in de spiraalvormige stadstuin van Wilde Weelde hoe afgedankte materialen zoals lepels, bierflessen en rioolbuizen je tuin sieren. De Planting Meadow van Lageschaar Vaste Planten is met haar meanderende pad tussen hoge kleurrijke beplanting een inspiratiebron voor een tuin vol biodiversiteit. Door kunst geïnspireerd is de tuin van Treeport Zundert met prachtige bomen en installaties die doen denken aan bekende werken van Vincent van Gogh.

floriade almere

Ontdek binnen één dag alle verschillende culturen in het internationale Urban District. Wandel door de kleurrijke Chinese bamboetuin of bezoek de Pigeon Towers van Qatar, die met duurzame materialen 3D geprint zijn en letterlijk groen worden tijdens de Expo. In de tuin van de Verenigde Arabische Emiraten leer je hoe je in een droog land met enkel zout water toch groen kan laten groeien. Niet alleen is een bezoekje aan Salt Water Cities leerzaam, de tuin is oogverblindend mooi en de expositie in het paviljoen prikkelt je zintuigen. Zin in wat actie? Breng dan een bezoek aan het Duitse paviljoen Biotopia met een daktuin, zonnepanelen, windturbines, groene gevels, een waterspeeltuin en meer. Je ontvangt een slimme armband, waarmee je de exposities activeert en je eigen visie op een groene stad van de toekomst creëert.

Na al dat wandelen toe aan een pauze? Plof neer op een van de vele terrasjes, bij foodtrucks, op picknickplekken of bij de Poffertjessalon! Geef de benen even rust en neem de hop-on/hop-off trein, geniet bij een van de vele shows of zweef met de kabelbaan over het park en bewonder het prachtige groene uitzicht!

Praktische informatie

Floriade was t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur. Entreetickets waren €29,00 per stuk. De tickets waren vrij van datum en voor één dag Floriade inclusief een rit met de kabelbaan.

Tip: reis met het openbaar vervoer naar de Expo. Per trein maak je je groene reis naar station Almere Centrum. Vanaf daar kan je met de shuttlebus, OV-bus, OV-fiets óf de boot naar Floriade.

Bekijk de 2022 versie op: www.floriade.com

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee