Vroege zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
appels plukken
Agenda

Vroege zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

De oogst op fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder komt dit jaar vroeg op gang. In de oogsttijd is de boomgaard op woensdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Vanaf zaterdag 10 september 2022 tot en met zaterdag 8 oktober 2022 is iedereen welkom om zelf appels en peren te komen plukken.

“De oogst valt dit jaar vroeger dan gebruikelijk”, vertelt fruitteler Martin Duvekot. “Dit komt door het vroege en warme voorjaar en de zeer zonnige zomer. Daarom zetten we het hek van de boomgaard dit jaar ook eerder open voor het publiek en is vroeg in oktober de laatste mogelijkheid om zelf te komen plukken. We kunnen het fruit niet langer laten hangen, dan wordt het te rijp.”

De pluk begint met Elstar-appels en Conference-peren. Vanaf 24 september 2022 zijn ook de Jonagold en Goudreinette-appels plukrijp. De kiloprijs is €1,00. Het is handig om shoppers, kratjes of emmers mee te nemen. Kruiwagens zijn zo nodig beschikbaar. Bij nat weer zijn rubber laarzen aan te bevelen.

Gezellige tijd

Al meerdere jaren verwelkomt Schorre, de boomgaard van Martin en Carien Duvekot, het publiek om zelf te komen plukken. “Een ontzettend gezellige tijd”, vertelt Carien. “We zien zoveel mensen genieten van hun zelf geplukte oogst: vakantiegasten, gezinnen met jonge kinderen, mensen van heel dichtbij en uit de verre omtrek. Heerlijk! We organiseren dit jaar dus met plezier weer meerdere zelfplukdagen.”

Schorre

Fruitteeltbedrijf, minicamping en landwinkel Schorre ligt aan de rand van de duinen bij het Zeeuwse Vrouwenpolder. Een plek met veel zonuren. Martin besteedt hier het hele jaar rond tijd en aandacht aan de teelt van appels, peren, pruimen en een relatief nieuwe fruitsoort: kiwibessen. Van het fruit wordt het lekkerste Zeeuwse appel- en perensap gemaakt. Ook verdwijnt een deel in ijs, dat – net als de sappen en het fruit – te koop is in de Landwinkel op eigen erf. Producten van Schorre vinden daarnaast steeds vaker hun weg naar andere Zeeuwse winkels en de horeca in de regio.

Datum: alle zaterdagen en woensdagen van 10 september tot en met 8 oktober 2022
Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
Plaats: Vroondijk 2, Vrouwenpolder

Kijk voor meer informatie op www.schorre.nl of www.facebook.com/landwinkelSchorre

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee