Een tweede leven - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kruiden in pot
DIY

Een tweede leven

Haal ze van zolder, marktplaats of de kringloopwinkel, knap ze op en voeg iets toe. Zo geef je binnenmeubels een welbesteed tweede leven buiten.

1. Sidetable wordt plantentafel

Gebruik een oude tafel en timmer er met latten een opbouw omheen van ongeveer 20 cm hoog. Schilder tafel en ombouw in één tint met buitenverf. Zet de planten in losse potten in de bak. Gebruik schotels tegen doorlekken. Groots effect: zet rozemarijn en lavendel in het midden en slangenbaard

2. Servieskast wordt bloeiende vitrine

Van top tot teen beschilderd met buiten(lak)verf kan hij nog heel veel jaren mee als pronkkast. Vul de planken met één of meerdere bloemen in transparante vaasjes voor een betoverend effect. Onverwacht detail: laat de bloemen uitsteken boven de afwerklijst door de bovenkant van de kast is weg te halen. Voor een langere houdbaarheidsdatum van het bloemenbuffet is het daarom aan te raden hem onder een overkapping te zetten.

3. Stellingkast wordt bloemenmuur

Meet uit waar de bakken in de planken komen te hangen en teken de cirkels af (Ø 23,5 cm bij de bakken). Boor een gat in de cirkel en zaag ze vanuit hier met een decoupeerzaag uit. Schilder de kast in de gewenste kleur met buitenverf.

4. Babybad wordt minivijver

Een vintage emaillen kinderbadje is volmaakt in zijn nieuwe rol als vijver. Bovendien licht het witte object ook nog eens een donker deel van de tuin prachtig op.

5. Keukengerei wordt kruidenpot

De leukste plantenpotten komen uit oma’s keukenkast. Zet kruiden in een aanstekelijke formatie van blauw emaillen kannen, Keulse potten en wit aardewerk.

6. Lampenkapframe wordt klimop-luchter

Geschikt: tweedehands stoffen lampenkappen met een metalen basisframe. Verwijder de bekleding. Schuur het frame licht op en geef het een kleur met metaalverf die geschikt is voor buitengebruik. In frames van tafel- of staande lampen zit soms nog een metalen constructie waarin de plant kan worden gehangen. Als dat ontbreekt, hang het plantje dan met ijzerdraad aan de bovenkant van de kap. Hang de frames op met een grove metalen schakelketting. Wikkel de uitlopers van de klimop of andere hangplant om het frame heen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee