Kies voor een duurzaam interieur in huis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
duurzaam interieur
Huis

Kies voor een duurzaam interieur in huis

Online aanbieders van energie vergelijken bekijken, is een slimme manier om aan het einde van de maand geld over te houden. Door bewust te kiezen voor een groene energieleverancier draag je daarnaast bij aan een duurzamere wereld. Er zijn meer mogelijkheden om mens en milieu niet onnodig zwaar te belasten bij het gebruik en inrichten van je woning. Kijk ook nog eens naar het interieur in huis. Maak je gebruik van duurzame, kwalitatief goede materialen? Wanneer heb je de accessoires die je nooit gebruikt voor het laatst naar de kringloopwinkel gebracht? Het zijn factoren die bijdragen aan een duurzame levensstijl. Neem bijvoorbeeld robuuste houten meubels. Ze zijn relatief makkelijk te herstellen bij kleine beschadigingen. Het schuren en opnieuw verven van het hout kan al voldoende zijn om het meubelstuk als nieuw te laten lijken.

Budget voor nieuwe meubels door te besparen op energiekosten

Bespaar op de energiekosten door periodiek, bijvoorbeeld eens per jaar, te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. Het komt veel voor dat huishoudens jaren niet meer omkijken naar hun energiecontract. Als gevolg hiervan betalen ze structureel te veel. Het vergelijken van energieleveranciers is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn tal van online tools te vinden die je hierbij helpen. Een nieuw energiecontract sluit je direct vanuit zo’n tool af.

De besparing die het vergelijken van energieleveranciers oplevert, kun je gebruiken voor de aankoop van kwalitatief goede en daarmee duurzame, nieuwe meubels. Voorkom dat je de bespaarde kosten besteedt aan nieuwe accessoires. Loop eerst de kasten in huis nog eens na, om te zien welke accessoires je al hebt. Door de accessoires regelmatig te vervangen, heeft je interieur steeds een nieuwe, frisse uitstraling. Gebruik je sommige accessoires helemaal niet meer? Verkoop ze of breng ze naar de kringloopwinkel om ze een tweede leven te geven.

Defecte apparatuur in de keuken repareren in plaats van vervangen

Een duurzaam interieur betekent niet alleen dat je zou moeten kiezen voor het gebruik van kwalitatief goede natuurlijke materialen in huis. Ook wordt steeds vaker gekozen voor het repareren van bijvoorbeeld defecte apparatuur in de keuken. Het is voordeliger en duurzamer dan het vervangen hiervan. Er zijn verschillende websites waarop je losse onderdelen voor de kraan, de koelkast en bijvoorbeeld oven kunt bestellen. Pak de handleiding van het apparaat er eens bij, om de reparatie vervolgens zelf uit te voeren. Ook video’s op een platform als YouTube kunnen je hierbij helpen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee