Corso Zundert - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Corso Zundert
Agenda

Corso Zundert

Al meer dan tachtig jaar is het gehele dorp het hele jaar doende met het corso. Zundert; een grensgemeente in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. De ‘corsokoorts’ heeft er in de afgelopen decennia voor gezorgd dat de wagens inmiddels van huizenhoog formaat zijn en bestaan uit vaak technisch hoogstaande bouwwerken. Het hele corso wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf – alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zundertse gemeenschap. Jong en oud zijn betrokken bij het corso, en het corsovirus gaat over van generatie op generatie.

De ontwerpen van de praalwagens voor 2018 zijn inmiddels bekend. De ontwerpen zijn niet beperkt tot één thema waardoor er een mix ontstaat van diverse onderwerpen, creativiteit en technische uitdagingen. De ontwerpers komen veelal voort uit de Zundertse gemeenschap en zijn tussen 20 tot 80 jaar oud. De corsowagens worden gebouwd in grote tenten die verspreid staan doorheen het dorp. De bloemen worden gekweekt en onderhouden op grote velden rondom het dorp. Per buurtschap werken honderden mensen om deze monsterklus te klaren.

Corso Zundert 2017

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. Tussen de wagens door wordt de stoet opgeluisterd door (inter)nationale showbands. Aan het eind van de middag, als de wagens voor de tweede maal de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt, worden de ereprijzen bekendgemaakt. Alleen de winnende wagen mag stoppen, wat steevast resulteert in de ‘Zundertse jubel’, een ongepolijste vreugde-uitbarsting waar bouwers van de winnende wagen elkaar huilend in de armen vallen en hun vreugde uitschreeuwen. Na de optocht en op maandag 3 september staan de wagens de hele dag tentoongesteld voor het publiek.

Datum en tijden:

  • Zondag 2 september van 10:00 tot 18:00
  • Maandag 3 september van 09:00 – 22:00

Entreeprijzen

  • Entree parcours corsozondag: € 10,- (€ 9,- voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Entree tentoonstelling corsomaandag: € 5,- (€ 4,- voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • Tribunekaarten vanaf € 10,- (op basis van beschikbaarheid)

Online voorverkoop en informatie via www.corsozundert.nl

Bereikbaarheid
Zundert ligt tussen Breda en Antwerpen, en is met de auto het beste bereikbaar via afslag 1 Meer/Zundert vanaf de A16/E19. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij het corso-parcours. Met openbaar vervoer reist u vanaf het station van Breda met lijn 115 naar Zundert. Op corsozondag is er speciaal een zeer frequente dienstregeling.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee