Waarom je beter kan kiezen voor een composiet schutting - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Composiet schutting
Tuin

Waarom je beter kan kiezen voor een composiet schutting

Een nieuwe schutting nodig? Je eerste gedachte zal misschien een houten schutting zijn, omdat dat jaren hét tuinscherm was. Maar daar kleven toch wel wat nadelen aan. Zo zal je het goed moeten onderhouden wil je het mooi houden. Voor hout moet men nu eenmaal bomen kappen, wat uiteraard niet echt milieuvriendelijk is. En soms heb je de pech dat ongedierte heerlijk van je hout gaat eten. Maar wat kies je dan? Een composiet schutting kan je ‘redden’.

Wat is een composiet schutting?

Composiet is niet zelf een bepaald soort kunststof, maar wordt gemaakt van meerdere kunststoffen in combinatie met versterkingsvezels. Composiet is hierdoor erg sterk. Composiet wordt voor heel veel zaken gebruikt. Denk hierbij aan vliegtuigen, aanrechtbladen, windmolens of bijvoorbeeld racefietsen. Natuurlijk heeft ieder ding weer zo zijn eigen specifieke behoeftes en daar wordt het composiet dan ook op aangepast. Er bestaan dus meerdere soorten composiet. Bij een composiet tuinscherm zal gebruik gemaakt worden van gerecyclede kunststoffen en als versterking zullen houtvezels worden gebruikt.

De voordelen van een composiet schutting

Maar wat zijn dan de voordelen van zo’n schutting?

  • Het is een onderhoudsvrije schutting want verfbeurten e.d. zijn niet nodig. Hooguit af en toe een schoonmaakbeurtje als de hond zich er lekker voor heeft uit staan schudden. Maar dan is het ook heel simpel even een plons water of een doekje erover halen. Weg met kwasten en schuurmachines dus!
  • Misschien wel duurder in aanschaf maar dat zie je terug in de levensduur. Omdat composiet niet beïnvloed wordt door het weer, kan het lekker lang mee!
  • Het wordt niet grijs. De echte kleur zal zich eerst even moeten ‘settelen’, dus de kleur kan nog iets veranderen in het begin. Maar vervolgens is de kleur echt vast en hoef je niet bang te worden voor die akelige grijze kleur van oudere schuttingen
  • Dit type kunststof schuttingen zijn heel mooi om te zien
  • Te krijgen in diverse kleuren
  • Milieuvriendelijk: geen houtkap en er wordt dus gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen

Al met al zijn het dus eigenlijk alleen maar voordelen om te kiezen voor een tuinafscheiding van composiet. De kosten mogen dan hoger liggen, maar doordat je geen onderhoud hoeft te plegen (denk aan het kopen van o.a. verf) en de schutting lang meegaat, zal je dit extra bedrag zo hebben terugverdiend!

Meer lezen

Eén reactie op “Waarom je beter kan kiezen voor een composiet schutting”

  1. Tom Hoekstra schreef:

    Goed om te weten dat een composiet schutting onderhoudsvrij is. Dat is wel erg fijn en gemakkelijk. Wij overwegen ook nog een Nobifix schutting, deze kwaliteit schijnt ook erg goed te zijn. We zijn ons nog aan het oriënteren, maar willen voor de zomer een nieuwe geplaatst hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee