De vele voordelen van een schutting - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
schutting
Tuin

De vele voordelen van een schutting

Hij geeft privacy, houdt de wind tegen en is bij uitstek geschikt om decoraties, plantjes en lampen aan te hangen. We hebben het natuurlijk over een schutting! Met al zijn voordelen mag een schutting niet ontbreken in jouw tuin.

We hebben er al kort drie genoemd, maar een schutting heeft nog veel meer voordelen. Niet overtuigd? Lees dan snel verder!

Privacy

Om te beginnen geeft een schutting privacy. Geen nieuwsgierige blikken van de buren meer – ‘Wat hebben ze nu op de vensterbank staan?’ – en je kan ongestoord in de tuin zitten zonder steeds de ogen van wandelaars en fietsers in je nek te voelen. Een schutting schermt je af van de nieuwsgierige buitenwereld en maakt je tuin een gezellige ‘privé-bubbel’ waar je ongestoord kan genieten.

Gezelligheid

En als we het dan over gezelligheid hebben: een schutting kan je neutraal houden, maar je kan het ook zien als de achtergrond voor onbegrensde mogelijkheden. Het is een verlengstuk van je tuin, dat je knusse kleuren kan geven en waar je leuke schilderijtjes aan kan hangen, slingers met tuinverplichting en plantenbakken met bijvoorbeeld narcissen, Afrikaantjes of tulpen.

Verticaal tuinieren

In plantenbakken kan je ook verschillende (tuin)kruiden zaaien en bijvoorbeeld aardbeienplantjes poten. Je kan er klimop tegen aan laten groeien en plantjes tegen poten. Kortom, je kan verticaal verder tuinieren met een schutting! Als je kiest voor veel plantenbakken, zorg er dan wel voor dat je een stevige schutting hebt die het gewicht van al dat extra’s goed kan dragen.

Tegen de wind

Woon je op een winderige hoek of bijvoorbeeld aan een open stuk (wei)land? Een schutting is de perfecte windvanger! Met een schutting creëer je een windvrije hoek waar je bijvoorbeeld een gezellig zitje kan plaatsen of een speelkleed voor de kinderen neer kan leggen. Bovendien houdt een schutting de zon tegen en heb je altijd een stukje schaduw waarin je je terug kan trekken als de zon te fel wordt. Ook ideaal voor huisdieren die beschutting tegen de zon willen hebben!

Duurzaam

Een schutting gaat lang mee. Als je materiaal van hoogwaardige kwaliteit koopt en het onderhoud van de schutting bijhoudt – en schuttingen vragen nooit veel onderhoud – heb je er jarenlang plezier van. Plaats je de schutting bij de aanleg in paalhouders, dan voorkom je houtrot door optrekkend vocht. Bovendien staat de schutting dan steviger. Een goed geplaatste, goed onderhouden schutting gaat eenvoudig tot vijftien jaar mee!

Enorme keuze

Schuttingen heb je in soorten en maten. Er zijn schuttingen van hout, van kunststof, van metaal, en natuurlijk van een combinatie van materialen. Je kan kiezen voor een horizontale of verticale bevestiging, brede of smalle planken, met een afgeronde bovenkant of met punten, je kan er een deur in plaatsen en zelfs een raam.

Overtuigd? Home and Garden biedt duizend-en-een inspiratie ideeën!

Meer lezen

Eén reactie op “De vele voordelen van een schutting”

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Wij willen ook nieuwe schuttingen plaatsen rondom het huis. De privacy vinden wij inderdaad erg belangrijk, het is fijn om wat beschutting te hebben. Daarnaast is het ook leuk om er planten tegenaan te laten groeien of decoratie aan te hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee