Cinewall maken? Zo kies je de juiste elektrische haard - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
cinewall
Woonkamer

Cinewall maken? Zo kies je de juiste elektrische haard

Droom je er al jaren van om in je woonkamer te kunnen genieten van een grote televisie met een haard erbij? Dan wordt het tijd voor mooie cinewall. Het is voor een cinewall wel van belang dat je de juiste haard kiest. Niet elke haard is namelijk geschikt om te gebruiken bij een cinewall. Ben je benieuwd naar de juiste haard? En zou je daar meer informatie over willen? Blijf dan gerust hieronder verder lezen.

Een cinewall

Wellicht ben je nog niet zo bekend met een cinewall. Een cinewall komt eigenlijk neer op een bioscoopmuur in jouw eigen woning. Bij een bioscoopmuur staan de televisie en haard in ieder geval centraal. Je kan het hele jaar door genieten van een cinewall, maar vooral in de herfst en winter is het heerlijk. Dan zijn de dagen natuurlijk kort, donker en vaak koud.

Veel mensen kiezen voor een cinewall, omdat deze een moderne uitstraling heeft. In Nederland gaan steeds meer mensen voor de bekende moderne stijl in huis. Tegenwoordig zijn televisies en haarden in veel verschillende moderne varianten verkrijgbaar, waardoor de combinatie heel goed werkt in een moderne woning.

Soort haard

De beste haard voor een cinewall blijft toch echt een elektrische haard. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden. Een vrijstaande elektrische haard gaat in ieder geval niet werken. Een hangende elektrische haard kan je ook beter vermijden. Een hangende variant is namelijk niet zo mooi weggewerkt in de muur en dat wil je juist hebben voor een cinewall.

Om deze reden kan je het beste kiezen voor een inzet elektrische haard. Deze variant kan makkelijk in de muur of kast verwerkt worden die jij gebruikt voor een cinewall. Het voordeel van elektrische haarden is in ieder geval dat deze erg energiezuinig zijn. Daarnaast is het niet zo ingewikkeld om de elektrische haard te plaatsen. Een gashaard is overigens ook geen gekke keuze voor een cinewall.

Enkele tips

Maar, hoe maak je dan de juiste keuze voor een elektrische haard? Je kan beginnen met het meten van de beschikbare ruimte voor een elektrische haard. De elektrische haard moet namelijk precies passen in een cinewall. Het zou er een beetje gek uitzien als de elektrische haard eigenlijk veel te klein is en je dus veel ruimte ziet. Meet alles dus voor de zekerheid een paar keer op.

Daarnaast zet je een elektrische haard aan door middel van een stekker in het stopcontact. Dit betekent dat je er wel op moet letten dat je een stopcontact in de buurt hebt van de elektrische haard. Is dit niet het geval? Dan kan je de elektrische haard niet aanzetten en heb je er niet zoveel aan.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee