Elektrische grasmaaiers met accu: de voordelen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
robotmaaier
Tuin

Elektrische grasmaaiers met accu: de voordelen

Ben je op zoek naar een nieuwe grasmaaier? Dan is het de moeite waard om een maaier met accu te overwegen. Dit type brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Een elektrische variant met accu komt daarnaast regelmatig uit de test als beste grasmaaier! Je leest er meer over in het onderstaande artikel.

Genieten van optimale bewegingsvrijheid

Een elektrische grasmaaier met een accu geeft je veel meer bewegingsvrijheid dan een variant met een snoer. Je kunt alle plekken in de tuin bereiken, gemakkelijk bochten maken en een hoop frustratie voorkomen.

Milieuvriendelijke aankoop

Accu grasmaaiers belasten het milieu veel minder dan benzine maaiers en zijn daarom een milieuvriendelijkere aankoop. Daarnaast is het beter voor je eigen gezondheid. De uitlaatgassen van een benzine grasmaaier zijn namelijk niet goed voor jou en je omgeving.

Startproblemen zijn verleden tijd

Heb je wel eens een benzinemaaier gebruikt? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe frustrerend het opstarten is. Het gaat bijna nooit in één keer goed. Met gebruik van een elektrische maaier is dit probleem verleden tijd. Je kunt zelfs kiezen voor een accu robotgrasmaaier die geheel automatisch voor je werkt. Stel de gewenste tijd in en laat de robot verder het werk doen. Een robotmaaier kan zelf opstarten en zijn eigen accu weer opladen. Super handig!

Minder geluidsoverlast

Elektrische accu maaiers maken minder lawaai dan de meeste benzine grasmaaiers. Je zorgt dus voor minder geluidsoverlast in jouw buurt. Daar zijn de buren vast ook erg blij mee.

Geen benzine in de opslag

Een ander voordeel is dat je voor een accu grasmaaier vanzelfsprekend geen brandstof nodig hebt. Je hoeft dus geen opslagruimte vrij te maken voor liters benzine. Dit geeft tegelijkertijd een veiliger gevoel. Benzine is nou eenmaal een licht ontvlambaar product waar risico’s aan vastzitten.

Diverse soorten accu’s

Er zijn allerlei soorten accu’s verkrijgbaar. Je kunt het vermogen van de accu aanpassen op jouw wensen. Hoe hoger het aantal ampère-uur (Ah), hoe langer je gras kunt maaien zonder op te laden. De meeste accu’s voor elektrische grasmaaiers hebben een vermogen tussen de 2.0 Ah en 4.0 Ah. Heb je geen idee wat de beste keuze is? Laat je dan adviseren door een specialist of ga online op onderzoek uit. Er worden ook veel onafhankelijke testen gedaan om de keuze gemakkelijker te maken.

Ben jij fan van een elektrische grasmaaier met accu? Of valt de keuze toch op een maaier met een snoer of eentje op benzine?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee