Botanische stijl voor je interieur - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Botanische stijl
Huis

Botanische stijl voor je interieur

Ga jij in januari 2018 ook je interieur weer veranderen? En welke stijl kies jij dan? In alle woonbladen is een ruime keus aan trends terug te vinden. Wij van Aan de Punt brocante stellen je graag de populaire botanische stijl voor.

Een stijl die in 2017 al flink van zich heeft laten horen, zal in 2018 helemáál los gaan. De behoefte aan veel groen in huis is duidelijk te zien aan de ruime keuze aan planten!
Zelf gaat de voorkeur uit naar mooie grote bladplanten als Alocasia (Oliefantsoor), Hertshoorn en Spathiphyllum (Lepelplant) in combinatie met bloeiende planten. Bij de deze stijl past stoere brocante als geen ander!

Juist het gebruik van authentieke unieke brocante items maken deze stijl af. Brocante vertelt een verhaal en leeft, heeft al veel meegemaakt als echte gebruiksvoorwerpen en kan nu genieten van hun oude dag bij jou thuis!

Een stoer houten opstapje kan nu dienst doen als plantentafel, een oud houten shutter of luik als achtergrond en een oude ruige werkbank past prima in je interieur als stoere blikvanger.
De combinatie met oude zinken voorwerpen, zoals gieters en teilen kun je prima buiten doorvoeren en alvast met de eerste voorjaarsbloeiers vullen. Viooltjes en narcissen zijn dankbare voorjaarsbloeiers.

Botanische brocante interieur

Durf vooral eens iets anders te gebruiken, juist met brocante items waarvan er geen 100 in een dozijn zitten. Zo maak jij jouw unieke woonsfeer.

De botanische stijl kenmerkt zich, naast het gebruik van groene en bloeiende planten, ook in het gebruik van unieke vondsten uit de natuur. Maak je eigen rariteitenkabinet met bijvoorbeeld:

  • Struisvogelveren en pauwenveren
  • Diverse schelpen, zee egels en zeesterren
  • Geweien, schedels en hoorns
  • Mineralen en stenen
  • Droogbloemen, noten en bessen

Tentoongesteld onder mooie glazen stolpen en achter oude brocante lijsten.

In onze webwinkel hebben we een ruime keus in al deze unieke items. Van al deze brocante artikelen zijn maar enkele stuks leverbaar dus maak jouw eigen stijl met unieke items!
We zien je graag terug in onze webwinkel www.aandepunt.nl

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee