Alles is brocante in de tuin
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Alles is brocante in de tuin, stilleven voor louvredeuren
Adressen

Alles is brocante in de tuin

Alles is brocante in de tuin, stilleven voor louvredeurenAnne-Mette heeft een passie voor brocante die ze niet alleen in huis uitleeft maar ook in de tuin. Ze stelt de sfeervolste hoekjes samen met haar brocante vondsten.

Wegdromen onder oude beuken

Toen Anne-Mette en Kristian hun vriendelijke, zonnige huis in het Deense kustplaatsje Vedbaek voor het eerst zagen, voelden ze zich onmiddellijk thuis. De tuin daarentegen was een heel ander verhaal. Die bestond uit een grasveld en een aantal bomen. Niet bepaald wat Anne-Mette in gedachten had, maar ze zag de mogelijkheden die de tuin bood. Groot genoeg voor haar plannen. En het uitzicht vanuit het huis en het terras op de oude beuken overweldigend. Anne-Mette: ‘Ik droomde op dat moment al weg bij een gezellige, volle tuin met overal brocante hoekjes.’

Tuinbrocante uit Frankrijk

Vijf grote olijfbomen voor het terras waren de eerste aanschaf die Anne-Mette deed. Verder richtte ze het in met brocante, waarvan het meeste uit Frankrijk komt. Plantenbakken met lavendel, louvreluiken, bistrotafeltjes, lampetkan, lantaarns en vogelkooitjes. Ook in Frankrijk tikte ze een kleine kweekkas op de kop die een plekje onder de beukenreuzen kreeg. De kas is niet alleen bedoeld als haven voor jonge kwetsbare planten, maar is ingericht als overdekte buitenkamer met ligstoelen en een kast vol tuinboeken. Met een sprankje zon is het hier al snel erg fijn zitten.

Bloeiende klimrozen en boerenjasmijn

alles is brocante in de tuin, oude rozenboog

Via de oude rozenboog waarover de lichtroze Rosa ‘Purity’ klimt, kom je bij een idyllisch tweepersoonsterras ingericht met brocante vondsten. Op de achtergrond bloeit een boerenjasmijn. In totaal heeft Anne-Mette zes van dit soort ‘tuinkamers’ ingericht. ‘Ik gebruik elke ruimte op een andere manier. Zo heb ik voor elk moment van de dag een favoriet terras.’

Adressen voor brocante en rozen

• Net als Anne-Mette op zoek naar brocante voor de tuin? Op allesbrocante.nl vind je een overzicht van brocantewinkels, -webshops en –evenementen in Nederland en België. • Rozen en brocante zijn een prachtig koppel. Kijk voor een groot assortiment rozen op belle-epoque.nl. Nog leuker: een bezoek brengen aan de rozentuin van kwekerij Belle Epoque in Aalsmeer, die van half mei tot half september op z’n mooist is.

Fotografie en tekst: Tine Edinger

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee