Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Agenda

Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen

Een ware explosie van bloemen, dat biedt het Aalsmeer Flower Festival (AFF). Het evenement, georganiseerd door vijf organisaties op het gebied van bloemen, kunst, cultuur en educatie, vindt plaats van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juni 2022.

Aalsmeer Flower Festival laat bloemen zien in schitterende arrangementen, in verrassende kunstwerken en op bijzondere locaties. De organisatie heeft veel moois in petto voor liefhebbers van cultuur en groen. Zij kunnen hun hart ophalen aan bloemsierkunst, bloemdesigners aan het werk zien en genieten van prachtige tentoonstellingen en muziek, maar ook de handen uit de mouwen steken tijdens allerlei miniworkshops.

De organisaties die voor het AFF de handen ineen hebben geslagen zijn museum Historische Tuin, Flower Art Museum, Boerma Instituut, Westeinder Rondvaart en Groei & Bloei Aalsmeer. Laatstgenoemde houdt tijdens het weekend de populaire Open Tuinen, waarbij bezoekers fraaie particuliere tuinen in Aalsmeer en De Kwakel kunnen bewonderen. Westeinder Rondvaart maakt speciaal voor het festival een aantal tochten waarbij de bezoeker wordt verrast door watertuinen.

Bruisend weekend

In de Historische Tuin, het Flower Art Museum en Boerma Instituut is bloemdesign te zien dat wordt gemaakt onder leiding van de hoofdarrangeurs Tineke Geerlings, Marloes Joore en Jacqueline Boerma. Zaterdag 18 en zondag 19 juni bruist het op deze locaties van de activiteit. Zo geven kunstenaars en bloemdesigners creatieve workshops voor kinderen en volwassenen en is er live muziek van NinaLynn en Davanti. Op de Historische Tuin is zondag om 14 uur een bloemen- en plantenveiling. Wie liever in alle rust het bloemwerk en de tentoonstellingen bekijkt, kan deze locaties ook vrijdag, maandag of dinsdag bezoeken.

Speciale activiteiten zijn de première van de film ‘Zestig jaar Bloemenvaktentoonstelling’, een klassiek concert van het Lumen Ensemble en arrangeur Mai Hiemstra (zaterdagavond 18 juni) en de Flower Festival Pubquiz (dinsdagavond 21 juni). Informatie hierover is te vinden op de website.

Tickets

Het mooiste komt nog: dankzij de hulp van vrijwilligers en sponsors is er tijdens het Flower Festival geen toeslag. Bezoekers betalen slechts de gebruikelijke entree voor de musea en het Boerma Instituut is gratis te bezoeken. Wie een boeket in een vaas zet zal zich niet altijd realiseren hoe veelzijdig bloemen en planten worden toegepast. Het AFF toont deze variatie, met medewerking van tal van vakmensen. Laat je betoveren!

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Meer lezen

Eén reactie op “Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen”

  1. meesseman patrick schreef:

    Als men grote bloemen wilt, moet men die dan luizen zoals tomaten????? Of hoeft dat niet? Hebben veel oksel scheuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee