Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
Agenda

Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen


Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje. In de voormalige bloemenveiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in objecten met bloemenarrangementen.

Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars. Kinderen en volwassenen kunnen in Bloemenlust ook aanschuiven voor allerlei workshops. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven en kunnen bezoekers een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw.

Aalsmeer Flower Festival

De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieks-veilingen gehouden. Ook zijn er bijzondere optredens en exposities. In de kassen van het museum worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.

Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer, Stimuflori, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland, Greenport Aalsmeer, Waterdrinker Aalsmeer en vele andere sponsors.

Data & Openingstijden
Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticket kan tevens gebruik worden gemaakt van de pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie.

Locaties

  • Bloemenlust The Beach: Oosteinderweg 247
  • Aalsmeer Historische Tuin: Praamplein, Aalsmeer

Meer informatie www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Tickets winnen!

We mogen van het Aalsmeer Flower Festival 5x 2 tickets weggeven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Ben je al ingeschreven? Dan doe je automatisch mee! We kiezen de winnaar op 2 juni 2018.

Meer lezen

Eén reactie op “Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen”

  1. meesseman patrick schreef:

    Als men grote bloemen wilt, moet men die dan luizen zoals tomaten????? Of hoeft dat niet? Hebben veel oksel scheuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee