5 tips voor een snelle home make-over - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Licht
Tips

5 tips voor een snelle home make-over

Zo nu en dan wil je wel eens iets anders aan je woning. Je hoeft gelukkig niet meteen te verhuizen. Een snelle home make-over kan ervoor zorgen dat je hele woning nieuw aanvoelt. Daarnaast kan het de waarde van je huis doen stijgen. Hier zijn vijf tips voor een snelle, maar effectieve make-over van je huis.

Tip 1: Een likje verf

Een likje verf kan wonderen doen. Zo geeft verandering van kleur van je wanden je interieur een hele andere sfeer. Zit je met vochtplekken op bepaalde plaatsen in je huis, dan is het aan te raden om het vocht te bestrijden voordat je begint met verven. Vocht bestrijden kan je het beste doen met behulp van een vakman. Wanneer al het vocht is bestreden, kan je beginnen met verven. Denk goed na over welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Een aanrader is de kleur donkergroen. Deze kleur staat voor rust en ontspanning en past dus erg goed in een woonkamer.

Tip 2: Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging van je woning heeft misschien niet meteen een invloed op de sfeer van je interieur, maar kan een belangrijke tip zijn tijdens de make-over. Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten systemen die je woning veiliger maken tegen inbrekers. Van bewegingssensoren tot camera’s die je met je smartphone kan bekijken. Want wat is er fijner dan met een gerust hart ontspannen?

Tip 3: Plaats meer planten

Het plaatsen van planten of het vervangen van de huidige kan je interieur een volledig ander beeld geven. Planten geven warmte aan de ruimte en creëren gezelligheid waardoor ze eigenlijk haast onmisbaar zijn geworden in elk interieur. Niets voor niets is de hashtag urbanjungle een ware instagramhit geworden die is voortgegroeid uit de nood aan meer groen in eigen huis.

Tip 4: Wanddecoratie

Lege wanden geven geen huiselijk gevoel. Een kunstwerkje is niet alleen decoratief, maar het weerspiegelt ook voor een deel je persoonlijkheid. Hierin kan je vrij ver gaan. Vroeger waren we blij met een schilderij aan de muur maar tegenwoordig heb je verschillende alternatieven zoals rekjes, doeken, posters, enz. Ben je zelf creatief? Waarom dan geen moodboard of fotocollage aan je muur hangen die een persoonlijke touch aan je woning geven.

Tip 5: Speel met licht

Je hoeft zelfs niet veel te veranderen aan je interieur om al een andere sfeer te scheppen. Licht speelt een belangrijke invloed op hoe we dingen waarnemen, waardoor het spelen met licht je interieur en woning al kan omvormen tot een totaal andere omgeving. Vervang felle lampen door ledlampen of ga voor een andere lichtkleur. Om makkelijk te kunnen switchen tussen praktisch en sfeer is het handig om een dimmer op je lamp te zetten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee