4x favoriet adres - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuin

4x favoriet adres

adresWe verzamelen de leukste adressen: van een fijne tuin tot mooie expositie en bijzondere zaken waar ons groene hart sneller van gaat kloppen.

Onder de rook van Dordrecht

Het was een hele bevalling (9 maanden), maar het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland is ronduit spectaculair geworden. Het museum is prachtig, heel licht en uitnodigend. De gebouwen hebben een dik groen dak gekregen en gaan helemaal op in het landschap. Het eiland zelf is ook op de schop gegaan. Het wordt nog verder ontwikkeld en vergraven tot een ondiepe kreek, zodat er variaties in de waterstand ontstaan. Bekijk het eiland en de vernieuwde vaste tentoonstelling. Maar je kunt natuurlijk ook het natuurgebied in. np-debiesbosch.nl

adres

Net over de Duitse grens

Een magische plek is Insel Hombrioch Museum, tussen Neuss en Düsseldorf. Het immense terrein, inclusief het gebied waar ooit een NAVO-raketbasis stond, kwam in 1982 in handen van kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller. Hij creëerde er een uniek landschap. Zodra je de poort doorloopt wordt je betoverd. Door de natuur, kunst in de buitenlicht, bijzondere paviljoens en de geweldige collectie beelden, schilderijen, tekeningen en objecten. Het is nauwelijks te omschrijven, je moet het gewoon met eigen ogen gaan zien!

adres

Moorse Charme

Veertig jaar lang werkte de Franse kunstschilder Jacques Majorelle (1886 – 1962) met passie aan zijn Jardin Marrakech. Een indrukwekkende botanische tuin in het hart van Marrakech, Marokko. Een mix van Moorse kunst met een vleugje art deco. En natuurlijk heel veel exotische planten (meer dan 300 soorten) en waterpartijen. Overal zie je kobaltblauw terug, de favoriete kleur van Majorelle. Dit is echt een Duizend-en-een-nacht paradijs, verstopt achter een deur dicht bij het drukke Djemaa El-Fna plein. In 1980 kocht de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent het huis met tuin. Hier kwam hij tot rust. Ook letterlijk: zijn as werd er verstrooid. Het voormalige atelier is tegenwoordig een Berber-museum. Tuin en museum zijn het hele jaar open.

adres

Laatste kans

Tot en met 27 september heb je nog de kans om de bijzondere tentoonstelling Natura Artis Magistra te bezoeken. Deze expositie draait om drie kunstenaars – Armando, Sjoerd Buisman en Charles Donker – die zich sterk laten inspireren door de natuur.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee