Favoriete adressen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
adresjes
Adressen

Favoriete adressen

extravert

In het juni-nummer vind je veel bijzondere adressen. Ben je binnenkort in de buurt van Wageningen, Voorschoten of -heel toevallig- in Napels? Vergeet dan niet deze prachtige plekken te ontdekken!


designineen111

Extra Vert

In een voormalige bollenschuur in Voorschoten, tussen de weilanden en tegenover Landgoed De Horsten, zit Tuinwinkel Extra Vert. Niet alleen de locatie, ook de collectie is fantastisch, met onder andere merken als Fermob, Tolix en Eternit Design. Ook heeft eigenaar Machiel Vlieland hier zijn eigen tuinontwerpbureau Extra Vert.

In het pand zit op de tweede etage De Keuken van Greendelicious, een seizoens-kookatelier (met een kleine maar fijne moestuin naast de Bollenschuur). In de Bollenschuur is onlangs een bistro voor lunch en diner geopend.

adresjes de ommuurde tuin

Tuin van de Koning

Ooit de moestuin van koning Willem II, tegenwoordig een biologische groenten- en kruidenkwekerij en lusthof. De Ommuurde Tuin ligt vlak bij het Renkums beekdal op landgoed Oranje Nassau’s Oord, het voormalig zomerverblijf van Willem II. De muur rond de tuin stamt uit 1881. Esther Kuiler en Taco IJzerman telen hier seizoensgroenten, thee- en keukenkruiden, snijbloemen, aardbeien en bessen. Er is ook een winkel en een terras.

giarginni adresjes

Sprookjes op Ischia

Als je in Napels en omgeving bent, dan is de spectaculaire subtropische en mediterrane tuin La Mortella op het eiland Ischia in de Golf van Napels een must-visit.

Deze sprookjesachtige privé-tuin is in 1958 aangelegd door de Argentijnse Susana Walton, echtgenote van de Britse componist Sir William Walton. Susanna ontwikkelde de tuin samen met Russell Page, een van de beroemdste landschapsarchitecten van de twintigste eeuw.

Sinds 1991 is Giardini la Mortella toegankelijk voor publiek. Het is een van de mooiste en best onderhouden privé-tuinen van Italië. Een paradijs met verschillende niveaus en klimaatzones, variërend van vochtig subtropisch in de vallei tot zinderend heet boven op de heuvel.

Op de flanken van de heuvel is een Grieks amfitheater. Hier worden op zomeravonden, als de wind de warmte iets afkoelt, klassieke concerten gehouden. De rotswand zorgt voor een geweldige akoestiek, terwijl de geur van tijm opstijgt als je de trappen opgaat.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee