Winterveranda: Modern Rustic - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
modern rustic winterveranda
Algemeen

Winterveranda: Modern Rustic

Met je neus tegen het raam wachten op de lente is geen optie, vinden wij. Elke zonnige winterdag moet buiten worden gevierd. Op de veranda, onder een plaid, met soep uit de outdooroven, feestelijk licht en omringd door wintergroene planten in pot. Wil je zelf een winterveranda in de stijl modern rustic? Volg deze vijf stappen.

1. Veranda

Op zoek naar een veranda of overdekt terras? Check onze favoriete adressen: jandeboertuinhuizen.nl, donkerhoutbouw.nl, bronkhorstbuitenleven.nl, gesbo.nl, niekroos.nl en jarohoutbouw.nl.

2. Tuinhaard

De haard van vandaag is multifunctioneel, je kunt er ook op koken en zelfs pizza’s in bakken. Kijk voor onze keuze op pag. 76. En dan zijn er natuurlijk de vuurkorven en -tafels (meestal op gas), zie o.a. vuurkorfwinkel.nl en maandagmeubels.nl

3. Goed hout

Koop brandhout met FSC- of PEFC-keurmerk, dat komt uit verantwoord beheerde bossen. Meer weten over veilig vuur stoken? Kijk op milieucentraal.nl. Laat zelf gehakt brandhout minstens twee jaar drogen, tot het is gebarsten of de bast loslaat. Twijfel je? Gebruik een houtvochtigheidsmeter (dewiltfang.nl).

4. Schapenvacht

Schapenvachten mogen niet ontbreken op het winterterras. Zo’n vacht heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe afkloppen volstaat. Als de vacht buiten in de regen is blijven liggen, droog hem dan op kamertemperatuur op een droogrek. Niet drogen op de verwarming, in de droger of in direct zonlicht, dat beschadigt de vacht. Adressen voor schapenvachten: vachtenvanterschelling.nl, schaapsvacht.nl, woool.nl en ikea.nl.

5. Houtverf

Wat ons betreft de mooiste tint zwart voor hout: Vasa Svart, diepzwart en mat. Een ecologische Zweedse houtverf van moosefarg.nl.

 

In Home&Garden 1 2017 (verschijnt op 17 januari) lees je nog meer over deze stijl, goede verandatips en nog twee andere soorten winterveranda’s: easy living en mediterraan geluk.

 

PRODUCTIE MIRJAM ROSKAMP FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee