9x veranda-sfeeridee in Franse plattelandsstijl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
veranda-sfeerideeën
Binnen

9x veranda-sfeeridee

Niet live kunnen bewonderen op de Woonbeurs Amsterdam 2013? Niet getreurd, hier laten we de veranda-sfeerideeën nog een keer zien. De veranda van Home and Garden liep helemaal rondom de campagneboerderij van ariadne at Home. Beide ingericht in de sfeer van het Franse platteland. Bij de 9 meest in het oog springende sfeerideeën voor veranda én terras staan we hier nog even stil.

Veranda-sfeeridee 1: mediterrane kuipplanten
Met één mediterrane kuipplant krijgt een veranda of terras al die typische Zuid-Franse sfeer. De keuze is groot, wordt het een druif, olijf, vijg, kweepeer of kaki? Ze doen het uitstekend op een beschutte, zonnige plek in een flinke kuip of bak.

veranda-sfeerideeënVeranda-sfeeridee 2: bossen lavendel
Een  veranda in Franse plattelandssfeer kan niet zonder lavendel. Hang bosjes lavendel op voor die heerlijke geur, of verzamel de bloemen voor geurzakjes. Een royale werktafel is een musthave. Dat werkt fijn en je kunt er je tuinspullen mooi op uitstallen.

veranda sfeerideeVeranda-sfeeridee 3: schommelbank
Hét buitenmeubel voor het ultieme verandagevoel: de schommelbank. Deze is op maat gemaakt van pallets. Het matras, een stuk schuimrubber, is bekleed met brocante gebloemde stoffen. ’s Avonds wordt dit hoekje romantisch verlicht met de streng lichtballen over de draagconstructie.

Veranda-sfeeridee 4: gieters aan de wand
Linksachter tegen de muur zie je een verzameling oude zinken gieters die aan de wand zijn gehangen. Als er eentje buiten stuk vriest omdat er water in is achtergebleven, hoeft hij niet meer weggegooid te worden, maar kan hij mooi aan de wandcollectie worden toegevoegd.

veranda-sfeerideeVeranda-sfeeridee 5: schapenhek tegen de balustrade
Een balkonhek krijgt meteen een landelijke uitstraling met een schapenhek van kastanjehout dat tegen de spijlen is bevestigd.

veranda-sfeerideeVeranda-sfeeridee 6: buitenbadkamer met kruidenplanten
De buitenbadkamer hoeft niet onder te doen voor die van binnen. Eyecatcher is het brocante bad op pootjes. Bij wijze van douchegordijn zijn oude kanten kleedjes aan elkaar genaaid en opgehangen aan een stomerijhangertje. Idee voor de wand: schilder een lambrisering in een ton sur ton tint met de muur. Misschien wel de eenvoudigste manier om de Zuid-Franse sfeer op de veranda te halen: met mediterrane kruidenplanten in zinken emmers.

veranda-sfeerideeVeranda-sfeeridee 7: ledikantje wordt verandabankje
Ook zo’n sfeerklassieker: het ijzeren ledikant dat een tweede jeugd beleeft als bankje, lekker behaaglijk gemaakt met een matrasje en kussens in pasteltinten. Hang bistrostoeltjes, aan de wand, zo zijn ze nooit een sta-in-de-weg, maar wel altijd onder handbereik als er extra zitplaatsen nodig zijn.

veranda-sfeerideeVeranda-sfeeridee 8: druif als struik
Heel decoratief en altijd plaats voor: een oude druif in pot, die zo is gesnoeid dat hij een struik blijft.

veranda-sfeerideeVeranda-sfeeridee 9: tweede leven voor de eettafel
Verhuis een oude tafel naar buiten waar hij nog jaren lang mee kan. Rond de tafel staan blikken krukken met kussentjes. Ze hebben een hoesje gekregen van theedoeken die met linten om de krukken zijn gebonden. Net als binnen is een lamp boven de tafel gehangen.

Fotografie: Dennis Brandsma. Styling: Marlies Does en Daniëlle Verheul

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee