Verander de verandaDat is zo fijn van een veranda of overdekt terras: je kunt er zo lang als je wilt genieten van buiten wonen. Kies voor een lichte basis: een houten vloer, witte wanden en meubels. Die is eenvoudig en voordelig aan de verschillende seizoenen aan te passen.

Zomer op de veranda
Het zomerterras ademt een frivole, Parijse sfeer met kanten stoffen, de krullerige vormen van de kroonluchter en brocante terrasstoeltjes, en poederroze als kleuraccent. Over de hele lengte van de overkapping is een gordijn van licht katoen opgehangen dat zachtjes opwaaiend een extra zomers effect geeft, bovendien zorgt het voor schaduw en privacy.

Winter op de veranda
In de winter blijft de basis van de veranda hetzelfde, maar verandert de sfeer compleet door te schuiven met de meubels, een paar krullerige accessoires in te wisselen voor stoere en de roze kleuraccenten te vervangen door blauwe. Lekker behaaglijk wordt het door plaids in warme, wollige materialen en schapenvachten op stoelen en banken te leggen én een buitenkachel neer te zetten. Dan wil je echt nooit meer naar binnen!

Fotografie: Bart Brussee. Styling: Susanne Houx