Green Guide Engeland
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Green Guide Engeland
Adressen

Green Guide Engeland

Engeland is the place to be als je van historische tuinen als Kew en The Lost Gardens of Heligan houdt. Maar ook het land dat het nieuwe ‘prairie-tuinieren’ omarmt en waar topkwekerijen elk jaar een trits nieuwe planten introduceren. Kortom, trend en traditie gaan hier samen op. Journalist en tuinliefhebber Thea Seinen verzamelde in deze Green Guide haar favoriete adressen.

1 EEN ‘NIEUWE’ OUDOLF
Een van de meest recente projecten van ‘onze’ Piet Oudolf is de tuin van Hauser & Wirth, een prestigieuze kunstgalerie en multifunctioneel centrum voor architectuur en hedendaagse kunst in Somerset. Het allermooiste deel is de ‘Oudolf Field’ met een prairiebeplanting die alle kenmerken heeft van een echte Oudolf-tuin: stevige, gezonde planten die in flinke groepen worden herhaald en in alle fasen mooi zijn tot hun wintersilhouet aan toe. Afgewisseld met siergrassen voor een natuurlijke uitstraling.
Hauser & Wirth, Bruton, Somerset,
hauserwirthsomerset.com

Hauser & Wirth

2 LUNCHEN IN DE KAS
Petersham Nurseries van de familie Boglione is het tuincentrum waar Londenaren hun binnen- en buitenplanten kopen en waar je heerlijk in de kas kunt lunchen.
Petersham Nurseries, Richmond, Londen,
petershamnurseries.com

Petersham Nurseries

3 VOOR ‘NIEUWE’ VARIËTEITEN
Marchants Hardy Plants wordt met de dag populairder, en terecht, want het is een van de beste kwekerijen van vaste planten en siergrassen. Hier koop je gezonde, sterke planten, waaronder veel nieuwe variëteiten die door Graham Cough en Lucy Goffin zelf zijn gekweekt. In de mooie tuin zie je hoe je ze combineert en toepast. Een aanrader is de online catalogus. Die leest als een goed boek. De kwekerij ligt aardig in de richting van Dover, dus ga er vooral langs op weg naar huis.
Marchants Hardy Plants, Laughton, East Sussex,
marchantshardyplants.nl

Merchants Hardy Plants

4 TRADITIE EN TREND
Sir Tim Smit, geboren in Scheveningen en getogen in Engeland, heeft twee immense
projecten in Cornwall op zijn naam staan. Hij en John Willes slaagden er met hun team in The Lost Gardens of Heligan in oude glorie te herstellen. De groentetuin, historische kassen, jungle compleet met hangbrug, het bosgedeelte en de vallei zijn weer toegankelijk. Het Heligan project was nog niet afgerond of Smit stelde zich het volgende doel: een botanische tuin creëren die nuttige planten uit de hele wereld zou herbergen. Dat resulteerde in het Eden Project, een futuristisch complex met koepelvormige kassen, dat
vooruitloopt op het gebied van duurzaamheid.
The Lost Gardens of Heligan, St. Austell, Cornwall,
heligan.com
Eden Project, Bodelva, Cornwall, edenproject.com

 

Meer adressen? In ons juninummer vind je er nog 11!

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee