4x favoriet adres - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
adres
Adressen

4x favoriet adres

adres

We verzamelen de leukste adressen: van een fijne tuin tot strandtent en bijzondere zaken waar ons groene hart sneller van gaat kloppen. In de Millinger Theetuin waan je je echt even in Marokko en wist je dat je ook écht leuk kunt eten in een Biergarten? Onze tip: de Englischer Garten in München!

Adres #1: Lusthof

Op een ruige heide- en zandvlakte bij Apeldoorn wisten koning-stadhouder Willem II en zijn vrouw Mary Stuart aan het eind van de 17e eeuw een waar lusthof aan te leggen bij hun nieuwe jachtslot Het Loo. Een prachtige Hollandse baroktuin, die helaas geen genade vond in de ogen van Lodewijk Napoleon. Hij betrok het paleis in de 19e eeuw en liet de tuin met een dikke zandlaag bedekken om een romantisch landschapspark aan te leggen. Anno 2015 is er gelukkig weer veel van de luister van Willem en Mary hersteld. Alle reden om te gaan kijken, dus. Niet alleen naar de tuinen, ook naar de expositie Bloemenpaleis Het Loo (nog t/m 30 augustus te zien).

adres

Adres #2: Bier + tuin = Biergarten

Bij het woord Biergarten denken wij meteen aan Drindls en Lederhosen, een typisch Duits vermaak dat bij ons vooral een vette glimlach oplevert. Daar gaan wij ons niet tussen begeven! Zoals zoveel vooroordelen: de praktijk is toch even anders. Ja, er bestaan zulke Biergartens (vooral tijdens de oktoberfeesten), maar de Biergarten van nu is een hippe plek waar je heel lekker (vaak biologisch) en betaalbaar kunt eten. In München, het mekka van de Biergartens, schuiven mensen na het werk graag aan zo’n lange tafel aan. Onze tip: bezoek de Englischer Garten, een geweldig landschapspark midden in de stad, groter dan Central Park in New York. In het hart van de stad bij de Chinesischer Turm is een enorme Biergarten, dé plek waar studenten van de nabijgelegen universiteit en reizigers van over de hele wereld samenkomen.

adres

Adres #3: Klein Marokko

Je moet er even voor wandelen, dwars door natuurgebied de Millingerwaard, maar dan krijg je ook wat: moerrassen, ooibossen, rivierduinen, oevers, en met een beetje geluk kom je wilde konikpaarden en Schotse Galloway runderen tegen. De wandeling eindigt in een tropische verrassing: de Millinger Theetuin. Een verborgen tuin gemaakt in Moorse stijl met waterbassins, bananenplanten, vijgen en palmen. Verspreid over de tuin zijn allemaal zitjes waar je in alle rust thee of koffie kunt drinken.

adres

Adres #4: Genieten aan de kust

Rust, natuur, zee en in de verte uitzicht op de tweede Maasvlakte. Veel beter kun je het aan de Nederlandse kust niet treffen. Genietend van huisgemaakte tapas en een goed glas wijn op het terras van restaurant Aan Zee, midden in de duinen van Oostvoorne. Hier geen rijen strandstoelen en massatoerisme, maar een natuurlijk duinen- en strandlandschap. waar vooral wordt gewandeld en gesport. Aan Zee is een prachtig organisch gevormd restaurant waar ambachtelijk en met veel streekproducten wordt gekookt.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee