3x kersenbloesem
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kersenbloem, stoel onder kersenboom met lenteboeket op tafeltje
Adressen

3x kersenbloesem

Vlinders in je buik omdat de kersenbomen bloeien. Verliefd op de lente, verliefd op het leven, dat doet kersenbloesem met je. Dit zijn onze 3 favoriete kersenbomen voor kleine en grotere tuinen.

Kersenbloesem in eigen tuin
Sierkers is familie van de kers, amandel en pruim. De vroege soorten bloeien al in maart, de meeste in april-mei. De boom geeft geen vruchten. Een sierkers houdt van klei- of zandgrond en een beschutte, warme en zonnige plek. Onze drie favorieten:

Kersenbloesem, Prunus 'Accolade"
Prunus ‘Accolade’. bloeit vroeg, soms al in maart. Groeit uit tot een kleine boom met een brede, losse kroon. De takken buigen om van de vele trosjes bloesem. Mooi in een kleine tuin, onder de boom is voldoende licht voor een bloemenborder.

kersenbloesem, Prunus sargentii
Prunus sargentii. groeit uit tot een middelgrote boom met een brede omhoog groeiende kroon. Het jonge blad loopt bruinrood uit, om daarna pas groen te kleuren. De lichtroze bloesem valt goed op tussen de kale takken. Geplant op een strategische plek belemmert hij de inkijk.

kersenbloesem, Prunus yedoensis
Prunus yedoensis. De Yoshino-kers groeit uit tot een vrij hoge boom met een brede, platte kroon, geschikt voor een grotere tuin. Bloeit in april, met lichtroze, later naar wit verkleurende, geurende bloesem. Van een afstand zie je een roze wolk, zo overladen met bloesem is deze boom.

Waar te koop:
arborealis.nl
bomenonline.nl
directplant.nl

Wel of niet snoeien?
Sierkers heeft weinig snoei nodig. Hem in vorm houden is voldoende. Snoei na de bloei. Als de sierkers goort genoeg is, kun je een aantal takken knippen voor binnen.

kersenbloesem, bloeiende tak in vaas in huis voor schilderij

Bloesem in huis
• Knip de takken schuin af met een scherpe snoeischaar.
• Gebruik een schone, glazen vaas.
• Zet ze in warm water met een zakje Chrysal Clear Syringa.
• Ververs het water om de drie dagen.

Kersenbloesem, takje met tulpen in glazen vaas

Boeketje met kersenbloesem
Tulp en kersenbloesem, de eerste stoer en stevig, de tweede frêle en zacht, halen in een glazen vaas het beste in elkaar naar boven.

Fotografie: Gitte Staerbo. Tekst Marie Tromp

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee