Zo laat je een douche bouwen die perfect bij jou past - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
douche
Algemeen

Zo laat je een douche bouwen die perfect bij jou past

De douche is een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Daarom is het belangrijk dat je een douche hebt die perfect bij jou past, zodat je je dag altijd goed kunt beginnen en optimaal tot rust komt na een lange dag werken.

In deze blog delen we de beste tips voor het laten bouwen van een douche die perfect bij jou past.

Tip 1: denk na over je budget

Het laten bouwen van een nieuwe douche kost geld. Bepaal je budget daarom vooraf. Ten eerste vergemakkelijkt dit je zoekopdracht. Bovendien zorgt het ervoor dat je niet meer uitgeeft dan je eigenlijk zou willen.

De kosten voor je nieuwe douche zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte, de stijl en het materiaal. Daarnaast worden er voor douchecabines weer andere prijzen gehanteerd dan voor een inloopdouche.

Tip 2: de juiste afmetingen

De afmetingen van de douche zijn een van de belangrijkste punten om bij stil te staan. Naast de grootte van je badkamer, is comfort natuurlijk minstens zo belangrijk. Je wilt je natuurlijk wel goed kunnen bewegen, wanneer je je haar wast of je benen scheert.

Doorgaans worden de volgende afmetingen gehanteerd: 90 x 90 cm of 100 x 100 cm. Beschik je over een ruime badkamer? Dan kun je uiteraard kiezen voor een grotere douche. Wanneer je een kleine badkamer hebt, kun je het beste kiezen voor een compacte douche.

Tip 3: het mooiste materiaal

Wanneer je een nieuwe douche kiest, zijn er verschillende materialen om rekening mee te houden. Denk hierbij aan het materiaal van de tegels en douchewanden. Kies voor duurzame materialen zoals natuursteen of keramiek, gecombineerd met een douche wand van glas.

Kies je voor een douchecabine met douchebak? Kies dan voor kunststof of acryl. Deze materialen zijn eenvoudig schoon te maken en goed te onderhouden.

Tip 4: stijlvolle kranen

De douchekop is het belangrijkste onderdeel van de douche. Zonder, kun je tenslotte niet douchen. Vaak wordt er gekozen tussen een standaard douchekop en een regendouche, gecombineerd met een handdouche.

Stem de stijl van je douchekop af op die van je douchekraan, zodat er een mooi geheel ontstaat. Denk hierbij aan een zwarte douchekraan, met zwarte regendouche en handdouche. Dit staat bijvoorbeeld prachtig in een gouden, zwarte of industriële badkamer.

Tip 5: werk samen met een ervaren vakman

Ben je zelf niet handig genoeg om de nieuwe douche te plaatsen? Schakel dan altijd een professional in. Bespreek goed wat je wilt en leg dit vervolgens vast in een contract. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan en je optimaal kunt genieten van je nieuwe douche.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee