Verschillende douches en WC brillen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Douche en WC
Badkamer

Verschillende douches en WC brillen

Naast de wastafel en spiegel zijn de grootste elementen in de badkamer, de douche en de WC. Hieronder wat meer algemene informatie over beide.

Bij het aanschaffen van een douche zijn er verschillende mogelijkheden zoals een douchecabine, een inloopdouche en een douchebak met of zonder scheidingswand. De prijzen zijn afhankelijk van het type douche, maar ook van de afmeting, materialen en extra accessoires. De kosten van het plaatsen kan ook sterk variëren; moeten de leidingen worden verlegd of moet de oude douche verwijderd worden?

Vier douches

  1. Een douchebak is de meest voordelige optie. De bak wordt op de vloer geplaatst. Meestal is er een scheidingswand noodzakelijk.
  2. Een douchegordijn met bevestigingsstang wordt nog veel gebruikt.
  3. Een inloopdouche kent geen bak. Meestal is er ook een afscheidingswand noodzakelijk en een aparte afvoer. De douchecabine is een gesloten cabine met een draai of schuifdeur. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een stoomdouche.
  4. Een douchestang en -kop boven een bad.

Douchekop

De douchekop bepaalt uiteindelijk het comfort van het douchen. Er is nogal een keuze in douchekoppen: vorm, materiaal en de instelmogelijkheden. Veel douchekoppen zijn rond met een verstelmogelijkheid voor de waterstraal, maar er zijn ook douchekoppen in cilindervorm of vierkante of rechthoekige exemplaren (denk bijvoorbeeld aan een regendouche). Veel douchekoppen zijn in chroom of hebben een matte uitstraling zoals een RVS douchekop.

Toilet in de badkamer

Het is erg prettig om een toilet in een badkamer te hebben naast het aparte gastentoilet. Zoals ook bij de douche zijn er bij toiletten verschillende mogelijkheden. De meest gangbare vorm is een toilet met een afgesloten waterreservoir.

Ook de WC bril is er in verschillende varianten zoals de montage; topmontage of standaardmontage. Bij de laatst genoemde wordt de WC bril aan de onderkant bevestigd. De ideale toiletbril is een persoonlijke keuze. Er zijn houten en soft close WC brillen, een familie WC bril of een WC bril met opdruk.

Op het gebied van toiletpotten, deksels en brillen heb je veel trends. Bij de ronde, hoekige of ellipsvormige potten moet je een passende WC bril van het juiste formaat kopen. Verder bestaan er ook antibacteriële, zelfreinigende en verwarmde toiletbrillen. Nieuw zijn WC brillen met een auto-close systeem, waarbij de bril en het deksel vijftien seconden nadat het toilet verlaten is vanzelf dichtklapt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee