Inloopkast of kast op maat kiezen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
inloopkast
Huis

Inloopkast of kast op maat kiezen?

Het maakt niet uit of je een groot huis of een klein appartement hebt, een perfecte plek voor jouw kleding creëren kan altijd. Alle ruimte benutten? Dan is een kast op maat jouw oplossing. Of wilde je altijd al een inloopkast? Omdat je van mode en kleding houdt en je pronkstukken graag een mooie plek wilt geven?

Ook een inloopkast kan je prima in elke slaapkamer integreren. TIP: kies desnoods een chique transparant gordijn als roomdivider. Twijfel je of je een open inloopkast of beter een kast op maat met schuifdeuren of draaideuren wilt kopen? Weeg dan de voordelen van beide types tegen elkaar af en maak de keuze die het beste bij jou past.

Hoezo een inloopkast of kast op maat kiezen?

Om jou de keuze tussen een open inloopkast en een kast op maat met draaideuren of schuifdeuren makkelijker te maken zie je hier per type kast alle voordelen op een rij:

Inloopkast: 5 voordelen

 • Open kast geeft overzicht over hele garderobe
 • Outfits passen is genieten
 • Mooie fashion items uitstallen
 • Stijlvolle uitstraling door luxe opbergdozen
 • Van ondergoed tot schoenen alles op 1 plek

Een praktisch voordeel van een inloopkast is, dat hij open is. Omdat je een goed overzicht hebt kies je makkelijk jouw favoriete outfit. Wanneer je in de ochtend haast hebt kan je snel een keuze maken.

Kast op maat: 5 voordelen

 • Perfecte oplossing voor schuine wand
 • Ruimte maximaal benutten, tot onder het plafond
 • Schuifdeuren besparen plek, schuiven opzij
 • Spiegeldeuren mogelijk, ruimtelijk effect
 • Staat opgeruimd door dichte deuren

Optisch is een kledingkast op maat perfect omdat je de hele breedte van een muur exact kan benutten. Zo hou je geen raar hoekje over in je kamer en zorg je voor een rustige sfeer in je slaapkamer. Een dichte kast staat altijd opgeruimd.

Laat jouw garderobe de indeling van de kledingkast bepalen

Jij weet op basis van jouw kleren precies welke kastindeling er het beste bij past. Koop je een inloopkast of een kast op maat dan bepaal jij de indeling van je nieuwe kast. Ga je voor veel schappen? Of hangplek voor jurken, colberts en bloesjes? Misschien wil je lades voor al jouw sieraden, handschoenen of zonnebrillen? Verschillende outfits passen is op deze manier makkelijk, want bij een kast met een overzichtelijke indeling kan je alle kledingstukken in een oogopslag vinden.

Inloopkast perfect afstylen

Dit is nog wel een belangrijk punt. Waar de kast op maat door zijn draaideuren of schuifdeuren al helemaal af is, kan je bij een inloopkast een aantal handige trucs toepassen. Kies de juiste kleuren voor je inloopkast, denk aan lichte tinten als wit of lichtgrijs. Zo maak je de binnenkant niet te donker.

Tips styling inloopkast

Naast lichte tinten voor een rustige uitstraling zijn dit handige tips wanneer je van jouw kamer een inloopkast maakt.

 • Zorg voor goede verlichting, lamp of spotjes
 • Kies een relaxstoel of kruk als extra zitplekje
 • Hang een grote spiegel op om je outfit te bewonderen

Wat hoort er naast de ideale kastindeling nog meer bij jouw nieuwe kledingkast? Een lekker zacht vloerkleed! Want wanneer je kiest voor een inloopkast dan loop je daar meestal op blote voeten. Daarom is een kamerbreed tapijt of een zacht vloerkleed een goede keuze; heb jij nooit last van koude voeten

Van woonstijl tot monteren kledingkast

Een slaapkamer of kamer met een inloopkast is pas echt af wanneer het interieur bij jouw woonstijl past. Wil je verzekerd zijn van een mooi resultaat? Laat je dan adviseren over de indeling van je kamer en ontwerp jouw nieuwe kast samen. Een kast op maat kan je ook laten inmeten en monteren, zeker wanneer je een schuine wand in je kamer hebt. Genoeg ideeën en tips opgedaan? Veel plezier met het kiezen van jouw nieuwe kledingkast!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee