Zo dek je de tuin goed af voor de herfst en winter - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
herfst tuin
Algemeen

Zo dek je de tuin goed af voor de herfst en winter

Wanneer de herfstbladeren beginnen te vallen en de eerste tekenen van winter verschijnen, is het tijd om je tuin voor te bereiden op de koudere maanden. Het goed afdekken van je tuin kan het verschil maken tussen een leuk en bloeiend gezicht in het voorjaar en een tuin die moeite heeft om te herstellen. Hier zijn enkele tips om je tuin goed te beschermen!

De basis voorbereiden

Een tuin is meer dan alleen de bloemen en planten die erin groeien; het begint allemaal bij de aarde. Als de winter nadert, is het jouw taak om ervoor te zorgen dat deze gezond en beschermd blijft. Stel je de grond van je tuin voor als een actieve werkplaats. Oude, dode plantenresten? Die moeten weg. Ze zijn als ongewenste rommel die niet alleen plek inneemt, maar ook ongewenste gasten zoals insecten en ziekteverwekkers aantrekt. Maak een grondige schoonmaakronde en verwijder dit afval.

Als je denkt dat je klaar bent, komt het belangrijkste gedeelte: het toevoegen van compost of mulch. Dit is niet zomaar een taak die je afvinkt. Denk aan compost als een warme winterjas voor je tuin. Het behoudt niet alleen het essentiële vocht maar werpt ook een beschermend schild tegen de bijtende kou van vorst. Het is een kleine moeite in het waarborgen van de gezondheid van je tuin, zelfs in de meest barre weersomstandigheden.

Planten en spullen beschermen

Jonge planten en sommige tropische soorten zijn bijzonder gevoelig voor kou. Voor deze planten kun je overwegen om ze tijdelijk naar binnen te verplaatsen. Als dat geen optie is, gebruik dan een dekzeil om ze te bedekken. Zorg ervoor dat het dekzeil de grond raakt en zwaar genoeg is om op zijn plaats te blijven tijdens windvlagen. Dit helpt de temperatuur onder het dekzeil iets hoger te houden en beschermt de planten tegen vorstschade. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Ga dan voor een zeil op maat van Dekzeilen store. Zo staan alle planten, maar ook je spullen bedekt en dat tegen weer en wind!

Gazonverzorging

Je gazon heeft ook wat extra aandacht nodig tijdens de herfst en winter. Het is aan te raden om je gazon te maaien voordat de eerste vorst intreedt. Dit voorkomt dat lang gras platgedrukt wordt onder het gewicht van sneeuw of ijs. Na het maaien is het een goed moment om je gazon te bemesten, zodat het de nodige voedingsstoffen heeft om de wintermaanden te overleven.

Vooruit kijken naar het voorjaar

Als je tuin eenmaal is voorbereid op de winter, kun je alvast gaan plannen voor het komende voorjaar. Denk na over de planten die je wilt toevoegen en andere projecten die je nog wilt uitvoeren. Door vooruit te plannen, zorg je voor een nog mooiere tuin wanneer de warmere maanden terugkeren! Het is altijd een goed gevoel om te weten dat je goed voor je tuin hebt gezorgd en dat het klaar is voor een nieuw groeiseizoen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee