Zelf Potten Vullen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Styling

Zelf Potten Vullen

Het ritselt er bij een zuchtje wind, het ruikt naar kruidig groen, het trekt vlinders en vogels aan… Een persoonlijke oase, hoe klein ook, op je balkon of terras is een geluk op elke mooie dag. Zo gemaakt met grote lichtgewicht potten vol planten. Wij geven je 4 ultieme tips!

Niks fijner dan potten vullen, zeker deze nieuwe prachtexemplaren van Capi Europe: de Nature Rib en Row Made in Holland collectie in zwart en ivoor om de rust te bewaren en heerlijk overdadige, groene planten.

TIP 1
Als de potten klaarstaan, kan het feest beginnen. Boor een gat onderin om overtollig regenwater weg te laten lopen en leg er een laag van hydrokorrels of potscherven in. Daar bovenop komt goed bemeste postgrond, want een plant in pot kan wel wat extra voedingsbodem gebruiken.

TIP 2
Het geheim is variatie: kies voor hoge en lage planten, met allerlei soorten decoratief blad. Hangend en wuivend, klimmend en dansend. Uiteraard soorten die geschikt zijn voor buiten. Al is het fijn te weten dat de potten uit de Nature-serie een speciale isolatielaag hebben ter bescherming tegen kou en warmte.

TIP 3
Vul vooral ook een grote pot met groene kruiden als rozemarijn en tijm, die bij aanraking heerlijk geuren en gemakkelijk de winter doorkomen. Nog een voordeel: op een mooie zomerdag is er bezoek van zacht zoemende bijen en fladderende vlinders.

TIP 4
Een leuk klusje tot besluit: de potten mooi neerzetten, zodat alle kleuren en vormen in evenwicht zijn en elkaar aanvullen. Extra fijn: Capi potten zijn breukbestendig en lichtgewicht. Voordat de potten gevuld zijn, gaat schuiven en tillen heel gemakkelijk!

Bekijk de gehele Made in Holland collectie hier.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee