Mooi én eenvoudig te maken: een vaas van berkenschors. Alles wat je nodig hebt is een petfles van 2 liter, berkenschors en een bosje raffia. Berkenschors is verkrijgbaar in stukken van ongeveer 20 bij 60 cm. Week de schors circa 2 uur in water, zodat die soepel wordt en makkelijk om de fles heen te buigen is. Knip of snij de fles doormidden. Zorg dat het onderste deel ongeveer 15 cm hoog is of laat de hoogte afhangen van de lengte van de schors. Buig de schors om de fles en zet vast met raffia.

Boeket in de berkenschors vaas
Prachtig met knallende dahlia’s gemixt met hortensia, wit askruid, goniolimon en ligustertakken.

Snellere manier om de berkenschors soepel te maken
Een snellere manier om de berkenschors soepel en buigzaam te maken is stomen. Breng een laagje water in een grote pan aan de kook en hang het stuk schors met grote knijpers of houtklemmen ‘vrij’ boven het water in de stoom. Na enkele minuten wordt het zacht en is het gemakkelijk te verwerken.

Fotografie: Citrus Press/Per Kjaerbye