wit voor een mediterraan effect
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
wit voor een mediterraan effect
Buiten

Wit voor een mediterraan effect

Kiezen voor één kleur is soms moeilijk vol te houden, maar lukt het je, dan is de beloning groot. Kijk maar, in deze tuin is gekozen voor wit. Het effect: een lichte, mediterrane uitstraling. De witte, patioachtige overkapping is een eenvoudige constructie van vier muren met aan drie zijden een doorgang. De wanden zijn aan de binnen- en buitenkant witgeschilderd. Hier zijn houten platen gestuukt en wit geverfd. Het is natuurlijk ook mogelijk om muren te metselen.

Voor een extra mediterraan effect
In elke hoek staat een grote vingerplant (Fatsia Japonica) in een opvallende terracotta pot. Op de vloer is een bijzonder mozaïek(patroon) van strandkeitjes gelegd. Het ‘dak’ bestaat uit gevlochten stroken jute. Geïnspireerd op binnenplaatsen in mediterrane landen. Wil je liever een ruimte die droog blijft? Maak het dak dan liefst van doorzichtig materiaal, zoals glas, voor het lichtste effect.

Witgroene planten voor een mediterraan effect
Door de consequente keuze voor wit en groen is in de borders veel aandacht besteed aan de verschillende blad- en bloemvormen van de planten. Groen, wit, grijsgroen en witbont wisselen elkaar af. Hier en daar een accent met groengeel blad maakt het nog verrassender. Plaats hoge soorten wat meer naar achteren of in het midden en de lage soorten direct langs de rand van het pad. Tussen de vaste planten zijn allerlei wit bloeiende eenjarigen gezet. Tegen de witte muur klimmen de bonte en goudkleurige hop. Rechts op de foto: Brassica oleracea ‘Crème Chantilly’.

Fotografie: Modeste Herwig

 

Meer lezen

Eén reactie op “Wit voor een mediterraan effect”

  1. Fleur schreef:

    Graag zou ik de muren in mijn tuin ook wit schilderen, maar ik ben bang dat als de zon er op staat dat het wit zal verblinden. Weet iemand welke kleur wit kan ik het beste kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee