Hoe de winter te ontkennen in jouw eigen tropische achtertuin! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Zomerse Cocktail in Winter
Terras

Hoe de winter te ontkennen in jouw eigen tropische achtertuin!

Ben jij ook nog steeds in de ontkenning dat de winter er nu toch echt al een maand is? Wil jij het liefst nog steeds doen alsof het al heerlijk hartje zomer is?

Wij snappen je!

Hoe gezellig en knus wij de winterdagen ook vinden, het afscheid moeten nemen van de gezellige, bruisende en warme zomermaanden blijft elk jaar toch steeds weer een hard gelag. Maar wij zouden Home&Garden niet zijn, als we voor dit probleem geen goede oplossing hadden! En nee, je hoeft nu niet urenlang in de rij op Schiphol te staan op weg naar een warm oord ergens in Verweggistan! Jouw eigen winterse zomer creëer jij gewoon thuis! In je eigen achtertuin!

Volg onderstaand stappenplan en jij hoeft voortaan het hele jaar lang niet meer met het vliegtuig weg! Want vanaf nu heb jij het hele jaar zomer bij jou thuis in de achtertuin!

Stap 1: Dag winterkou!! Hallo hitte!!

Voor een echt zomers gevoel in de eigen achtertuin hartje winter, zullen we toch als eerste een lading hitte aan je achtertuin moeten toevoegen!

En hiervoor zien we twee opties:

  1. De warmtelamp, bekend van vele terrassen!
  2. Een vuurkorf!

Het handige van een warmtelamp is dat je zonder veel gedoe snel veel warmte kunt creëren in je achtertuin. Ook kun je de mate van warmte makkelijker reguleren!

Het leuke van een vuurkorf is dat het meteen veel sfeer toevoegt aan de tuin. Zorg wel dat je qua look een vuurkorf koopt die je eerder aan een gezellig strandfeest doet denken, dan aan een kerstig winterwonderland, anders sla je alsnog de plank mis. Het doel is om het beachgevoel op te bouwen in je achtertuin, en niet het kerstgevoel (dat kan tijdens kerst altijd in huis nog!)

Stap 2: Geen beachgevoel zonder parasol!!

Denk je aan strand, dan denk je aan een parasol. Denk je aan een parasol, dan denk je aan strand! Dus wat moet er straks tijdens de koude winterdagen in jouw tuin staan???

Juist!! Een parasol!

Natuurlijk…. veel bescherming tegen de zon heb je tijdens de winter niet nodig. Maar daar gaat het ook niet om. It’s all about the atmosphere! Een Kerstman is geen Kerstman, zonder hem een kerstpak aan te trekken. En een strandgevoel is geen strandgevoel zonder parasol!

Nu heb je natuurlijk vele opties wanneer het gaat om het uitkiezen van een goede degelijke parasol die het hele jaar meekan! Maar wij zijn getipt dat een Van Der Garde parasol zeker het overwegen waard is!

Stap 3: Wuivende palmbomen; ja óók in de winter!

Ja, je denkt er niet aan, maar je hebt ook leuke kleine palmboompjes voor in je tuin die zowaar tegen de vorst kunnen!

Hier een rijtje van palmbomen die jou laten denken dat je je in tropische oorden begeeft, terwijl ze toch sterk genoeg zijn om de vrieskou te overleven!

  • de Chamaerops Humilis
  • de Butia
  • de Phoenix Canariensis
  • de Washingtonia

De Chamaerops Humilis en de Butia kunnen vorst aan tot -12 graden in de grond, en tot -6 graden als ze in een pot staan.

De Phoenix en de Washingtonia kunnen vorst aan tot -6 graden in de grond, en tot -3 graden als ze in een pot staan.

Omdat het bij palmen niet alleen om de daadwerkelijke temperatuur maar ook om de gevoelstemperatuur gaat, is het echter wel aan te raden de palm een beetje in te pakken zodra de temperatuur al een paar graden onder nul zakt.

Stap 4: Mexico! Mèèèèèxxxxiiiiiiicoooohhhoooooo!!!

Het klinkt als het meest standaard advies ooit, maar wàt is het effectief!

Dat kleur het ontstaan van jouw beachgevoel boven water kan toveren, zal automatisch blijken wanneer jij in je tuin je kussenmateriaal, vazen, potten, tafellakentjes, tuindecoratie, allemaal in de kleuren: okergeel, sinaasappeloranje en warmrood laat verschijnen. Een tintje blauw en groen her en der maakt het geheel nog eens extra feestelijk. Tip: bij Van der Garde kun je diverse leuke tuinkussens vinden in de mooiste Mexicaanse kleuren!

Vergeet trouwens ook niet wat leuke lampionnen op te hangen in deze mooie warme zomerse kleurencombinatie!

Probeer het eens uit! Je zult versteld staan van het verschil! Voor je het weet lig jij met een Mexicaanse sombrero-hoed te wiegen in je hangmat terwijl de vogeltjes van het dak afvriezen.

Stap 5: Lichtjes, lichtjes, lichtjes: overal!

In de zomer is het natuurlijk vooral heel erg licht! De hele dag en de hele avond is het alleen maar licht, licht, licht. Dus wat moet jij nu doen in je tuin midden in de winter?

Juist!

Zoveel mogelijk lichtpunten in je tuin toevoegen als je maar kunt! Niet van die tuttige degelijke bescheiden lichtlantaarntjes die je in de grond kan steken, maar van die hele grote feestelijke slingers vol kleurige lampjes door de lucht! De zomer staat toch wel echt gelijk aan het vieren van een feestje, dus dat moet vooral terugkomen in de keuzes die je maakt op het gebied van tuinlicht!

En dat betekent: vooral héél véél licht, en ook lekker kleurig en feestelijk!

Stap 6: -5 Graden?? Zet de cocktails maar klaar! Summer begins!

En natuurlijk de allerlaatste stap: cocktails (of mocktails)!! Die horen er ook bij! Maak een paar vrolijk kleurige combinaties en genieten maar!! Wij zeggen: Proost! Op een jaar lang durende zomer!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee