Hoe geef je een tropisch sausje aan je tuin? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tropische tuin
Styling

Hoe geef je een tropisch sausje aan je tuin?

Het is weer lente: de dagen worden weer langer, de zon krijgt meer kracht en de zomervakanties worden weer geboekt. Naast een lekkere zonvakantie wil je natuurlijk ook thuis zoveel mogelijk van de zomer kunnen genieten, maar hoe doe je dat? Het lijkt moeilijk om een tropisch gevoel te creëren in Nederland, maar door een aantal slimme keuzes kan ook jij een tropisch sausje aan je achtertuin geven. Wij zetten een aantal tips op een rijtje om de tropen naar jouw achtertuin te brengen.

Kies voor een haag met een tropische uitstraling

Veel mensen houden van een beetje privacy in de tuin en kiezen daarom voor een mooie, groene haag. Veel hagen worden niet snel getypeerd als tropisch of exotisch, maar toch kun je ook in de keuze van je heg een stapje richting de tropen zetten. Een optie is bijvoorbeeld om een haag gemaakt van bamboe te nemen. Dit ligt weliswaar niet zo voor de hand, maar een bamboehaag wint flink aan populariteit in Nederland. Het zorgt voor een meer tropische uitstraling dan een reguliere haag, zonder aan privacy in te boeten. Een ideale zomerse oplossing dus!

Zorg voor kleur in de beplanting

Niets geeft zo een tropisch gevoel als een volle, kleurrijke tuin. De bloeiperiode van planten kan flink uiteenlopen, wat veel mogelijkheden biedt om vanaf het voorjaar een gezellige, exotische tuin te hebben. Zo kun je ervoor kiezen om voorjaarsplanten naast zomerbloeiers te plaatsen, waardoor je vanaf het begin van de lente voldoende kleur in je tuin hebt. Daarnaast is het leuk om met de kleuren van verschillende planten te spelen: plaats bijvoorbeeld kleurrijke bloemen tussen de groene haag. Kies vooral voor kleuren die je echt mooi vindt en wees niet bang voor teveel kleur: Niets zegt ‘tropen’ als een flink boeket aan verschillende planten in je achtertuin.

Bladhoudende hagen: ook in de winter tropisch

Het is natuurlijk jammer als de zomer voorbij is, en daarmee ook het tropische gevoel uit je tuin wegsijpelt. Om ook in de koelere maanden voldoende bloeiende planten te hebben kun je ervoor kiezen een bladhoudende haag te plaatsen. Deze verliezen hun bladeren niet als het buiten kouder en guurder wordt. Om het echte tropische gevoel in je achtertuin te bewaren is het natuurlijk extra leuk als de haag kleurrijk is. Aan deze wens kan een Glansmispel voldoen. Deze haag behoudt zijn blad en er zijn types Glansmispel die een schitterende rode kleur krijgen. Zo heb je niet alleen in de zomerse maanden, maar ook in het najaar een tropisch sausje in je achtertuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee