Welke jacuzzi is de beste keuze voor jouw tuin? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
jacuzzi tuin
Terras

Welke jacuzzi is de beste keuze voor jouw tuin?

Een jacuzzi is een hele luxueuze toevoeging aan je tuin. Je kunt op ieder gewenst moment ontspannen in het warme water en genieten van de massagestralen. Tegelijkertijd geniet je van de buitenlucht en het stukje natuur in je eigen achtertuin. Dat klinkt toch heerlijk? Omdat er zoveel verschillende jacuzzi’s op de markt zijn, is het soms lastig om een keuze te maken. Hieronder lees je een aantal belangrijke aandachtpunten die je in je achterhoofd kunt houden tijdens het shoppen.

Type jacuzzi

Er zijn verschillende soorten jacuzzi’s beschikbaar. Variërend van opblaasbare modellen tot luxe ingebouwde spa’s. Wat de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Houd rekening met je budget, comfortwensen en persoonlijke voorkeur voor een bepaalde look. Welk type past er het beste bij jouw levensstijl en wat past er het beste bij jouw tuin?

Formaat en aantal zitplekken

Als je eenmaal een beeld hebt gekregen van welk type spa het beste bij je past, kun je specifiek gaan kijken naar het formaat. Het is natuurlijk belangrijk dat de jacuzzi past in jouw tuin. Meet dus alvast de ruimte op waar je het bad neer wilt zetten. Houd daarnaast rekening met het aantal zitplaatsen in het bad. Een jacuzzi voor 4 personen is vrijwel altijd een goede keuze, maar er zijn ook extra ruime of juist hele compacte modellen verkrijgbaar. Check direct even hoeveel ligplaatsen het bad heeft, hier zit onderling namelijk ook verschil in.

Energieverbruik

Wanneer je een jacuzzi in de tuin gaat zetten, moet je ook denken aan het energieverbruik. Het verbruik kan per type en merk verschillen. Onderzoek daarom van tevoren wat de beste opties zijn. Jacuzzi’s met goede isolatie en energiezuinige verwarmingssystemen zijn bijvoorbeeld efficiënter. Hierdoor bespaar je niet alleen energiekosten, maar kies je ook de optie die minder belastend is voor het milieu.

Onderhoud en duurzaamheid

Maak het jezelf makkelijk en kies voor een jacuzzi van hoogwaardige kwaliteit en onderhoudsvriendelijke materialen. Hier kun je met relatief weinig onderhoud heel wat jaren plezier van hebben. Voor een optimale levensduur is het uiteraard wel belangrijk om de spa op de juiste manier te reinigen en de filters te onderhouden.

Extra functies

Kijk tot slot naar de extra functies en technologische snufjes. Tegenwoordig kunnen moderne jacuzzi’s worden uitgerust met LED verlichting, extra jets, ingebouwde speakers en zelfs met geavanceerde digitale bedieningssystemen. Overweeg welke functies je belangrijk vindt en waar je echt gebruik van gaat maken.

Hoe ziet jouw ideale jacuzzi eruit?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee