Ultiem ontspannen in je eigen jacuzzi - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
jacuzzi
Tuin

Ultiem ontspannen in je eigen jacuzzi

Sta je er wel eens bij stil wat het moderne leven allemaal van je vraagt? Je moet hard werken voor de kost, je kinderen voorbereiden op hun toekomst, je huishoudelijke en ook je administratieve zaken allemaal op orde hebben. Daarbij is het ook essentieel dat je jezelf niet vergeet. Tijd steken in vrienden, uitgaan en hobby’s en uiteraard genieten van je nachtrust. Vind je wel genoeg gelegenheid om overdag of ’s avonds te ontspannen? Waarschijnlijk niet. Daar komt nu een einde aan. Met een jacuzzi in je achtertuin wordt ontspannen een normaal onderdeel van je dag of week.

Wat is een jacuzzi precies?

Ongetwijfeld weet je dat een jacuzzi een ander woord is voor een bubbelbad. Een woord dat onderhand helemaal ingeburgerd is, maar waarvan je de herkomst wellicht niet weet. De naam jacuzzi is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Jacuzzi, dat als eerste het bubbelbad populair wist te maken. Als dank wordt nu elk bubbelbad vernoemd naar dit bedrijf, ook al is het van een andere fabrikant. Een jacuzzi produceert bubbels, in tegenstelling tot een whirlpool, die het water voornamelijk in beweging houdt. In een jacuzzi wordt het water op een min of meer constante temperatuur van 38 graden gehouden. Dit maakt hem uitermate geschikt om in je tuin te plaatsen. Het maakt niet uit of het buiten regent, sneeuwt of waait. In je warme water met bubbels voel je je volledig thuis en voel je de spanningen van een drukke dag uit je wegvloeien.

Welke jacuzzi is voor mij geschikt?

Met hoeveel mensen wil je regelmatig gebruik maken van je bubbelbad? Waar kan je een jacuzzi comfortabel plaatsen? Dat zijn de eerste vragen die je kunt stellen als je erover denkt om een bubbelbad aan te schaffen. Kies je voor een kwalitatief zeer goede jacuzzi, dan mag je hoge eisen stellen aan de filtercapaciteit. Een goed filter haalt verontreinigingen uit het water, zodat je het water slechts één keer per drie maanden hoeft te vervangen. Bij je bubbelbad krijg je ook chemicaliën geleverd, die de zuurgraad van het water op peil houden. Ook is het verstandig om, net als in een zwembad, wat chloor aan het water toe te voegen, om groei van micro-organismen te voorkomen. Een goede jacuzzi is ook voorzien van ergonomisch gevormde zit- en ligplaatsen, zodat je tijdens je bad ook goed kunt ontspannen.

Hoe geniet ik optimaal van mijn jacuzzi?

In de winter zet je de thermostaat iets hoger dan 38 graden. In de zomer stel je hem beter iets lager in. Een gevulde jacuzzi heeft een behoorlijk gewicht. Een bubbelbad met duizend liter water weegt 1000 kg extra. Als je hem op je dakterras of in je tuin wilt plaatsen, zorg dan dat je ondergrond dit gewicht aankan. Dek je bubbelbad na gebruik af met een afdekplaat, om verdamping en vervuiling te voorkomen. Onderhoud je bad goed en vervang het water elke drie maanden. Bovenal, neem de tijd om écht van je warme bubbelbad te genieten. Je zult merken dat het je goed gaat doen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee