Wat polycarbonaat voor je energierekening kan doen (veel!!) - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
voorzetraam polycarbonaat
Huis

Wat polycarbonaat voor je energierekening kan doen (veel!!)

Nog geen dubbel glas? Maar je wil het graag hebben zodat je energie kunt besparen in je huis? Toch wil je liever niet de hoofdprijs betalen voor dubbel glas?

Dan is het slim om te kiezen voor voorzetramen die zijn gemaakt van het glasheldere materiaal polycarbonaat.

Wat is polycarbonaat en wat zijn de voordelen?

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer, dat wil zeggen dat het een kunststofsoort is die heel hoge temperaturen kan weerstaan. Dat is bijzonder want er zijn niet heel veel kunststoffen die dat zo goed kunnen. Polycarbonaat wordt gebruikt als glas, met dat verschil dat dit materiaal 250 keer zo sterk is als glas. Desondanks weegt dit materiaal toch veel minder dan glas, zelfs de helft minder. Wat het materiaal bovendien zo geliefd maakt, is dat het enorm makkelijk te bewerken is. Waar aan glas nog wel eens bepaalde grenzen zitten, kun je polycarbonaat platen zonder enig probleem letterlijk in elke wensbare maat en vorm snijden. Om die reden is polycarbonaat zeer breed inzetbaar. Ook als voorzetraam dus voor de meest grote of origineel gevormde ramen van je huis.

Het grootste voordeel en nadeel van polycarbonaat

Het grootste voordeel van het gebruiken van polycarbonaat, in vergelijking tot standaard dubbel glas, is niet alleen dat het een optimale isolatie heeft en glashelder is, maar dat het ook simpelweg onbreekbaar is. Met polycarbonaat als jouw voorzetraam hoef je dus vanaf nu nooit meer bang te zijn voor de voetbal van je buurjongetje….

Kijk alleen wel uit met scherpe voorwerpen. Want waar glas krasbestendig is, is polycarbonaat dat niet. Maak dus voor jezelf de afweging wat voor jou het meest belangrijk is wanneer je de beslissing maakt om dubbel glas te nemen ter besparing van je energierekening.

Polycarbonaat bestaat al lang

Je gelooft het niet, maar dit innovatief- en modern-lijkende materiaal werd al in 1898 uitgevonden. Het was de Duitse wetenschapper Alfred Einhorn die tijdens één van zijn onderzoeken op de Universiteit van München dit materiaal ontdekte. Het heeft vervolgens 30 jaar lang deel uitgemaakt van verder onderzoek binnen de universiteit, waarna het in de vergetelheid is geraakt doordat er nooit stappen waren gemaakt om hier een commercieel product van te maken. Uiteindelijk is in 1953 het stof afgeblazen van het hele onderzoek rondom het in 1898 ontdekte materiaal polycarbonaat, waarna uiteindelijk in 1955 een patent-aanvraag is ingediend door een bedrijf. Sindsdien wordt polycarbonaat gebruikt in de ontwikkeling van allerlei verschillende producten, zoals tuinkassen, terrasoverkappingen, bushokjes, afscheidingen in wachtruimtes, bootramen, en aldus ook voorzetramen die kunnen worden gebruikt ter isolatie van de ramen in je huis.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee