Deze maatregelen in- en rondom huis helpen de energierekening laag houden - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huis energie
Tips

Deze maatregelen in- en rondom huis helpen de energierekening laag houden

Natuurlijk wil je de energierekening zo laag mogelijk houden. Door het toepassen van slimme en logische maatregelen kun je al snel iets aan de hoogte van de maandelijkse nota doen. Deze maatregelen in en rondom je woning helpen je om de energierekening laag te houden.

Zet de verwarming uit als je naar bed gaat

Zo is het goed de verwarming uit te zetten als je naar bed gaat. Dit scheelt energie, omdat de ketel nu ’s nachts niet steeds aan hoeft te slaan. Het is onzin dat er dan extra energie nodig is om in de ochtend het huis weer op te warmen. Wat zeker ook helpt is je huis goed te onderhouden. Hoe beter je isoleert, hoe lager de energierekening wordt. Je kunt ook al snel geld besparen door je gloeilampen te vervangen door ledlampen die ook nog eens veel langer meegaan.

Haal altijd de gordijnen voor je verwarming weg

Heb je gordijnen thuis? Haal die dan altijd voor de verwarming weg. De gordijnen houden namelijk veel warmte tegen en dat is zonde. Het is ook belangrijk om je huis goed te blijven ventileren hoewel dit in eerste instantie wat tegenstrijdig lijkt. Door goede ventilatie gaat vochtige lucht je huis uit en komt er droge lucht voor terug. En droge lucht warm je gemakkelijker op dan vochtige lucht. Waar vrijwel iedereen op zou kunnen besparen is op het opladen van apparatuur, bijvoorbeeld je smartphone. Vaak laten we de apparaten veel te lang aan de lader en dat is zonde van de stroom.

Ook besparen door het vergelijken van de energieleveranciers

Als je weg of naar bed gaat, zet de apparatuur dan ook echt uit en maak geen gebruik van de stand-by optie. Dit kost onnodig veel energie. Ook is het zo dat we de wasmachine vaak bij lange na niet vol hebben. Dat is zonde. Maak de wasmachine altijd zo vol mogelijk en kies voor een eco programma. Ditzelfde geldt ook voor de vaatwasser. Hoe je ook kunt besparen is de verschillen in energieleverancier met elkaar te vergelijken. Vergelijk energie en stap over naar de voor jou meest gunstige aanbieder en ook dan zal je maandelijkse energierekening behoorlijk lager uitvallen. En zo is die nota dus eigenlijk heel erg simpel lager te krijgen met een aantal heel eenvoudige ingrepen. Waarom zou je het niet doen? Elke euro is er immers één en het dagelijkse leven is al duur genoeg.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee