Warme ideeën voor een knusse wintertuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Knusse wintertuin
Tips

Warme ideeën voor een knusse wintertuin

Kerstmis staat voor de deur en dat betekent voor velen van ons veel feestjes om bij te wonen en te houden. Feesten tijdens de wintermaanden worden meestal binnen gehouden, maar heb je er al eens aan gedacht om het aperitief buiten te organiseren? Bekijk hieronder onze ideeën en maak van je tuin dé plek om deze kerst- en nieuwjaarsperiode door te brengen.

Laat er licht zijn

We weten allemaal dat de winternachten donker kunnen zijn. Verlichting is dan ook essentieel om je tuin om te toveren tot een gezellige feestlocatie. Er zijn vele verschillende soorten buitenverlichting om uit te kiezen en ze zijn gemakkelijk te integreren in elke tuin. Hang een lichtsnoer in de bomen en rond omheiningspanelen. Of zet een mooie boom of tuinbeeld in de spotlights met een buitenspot. Kaarsen zijn ook een goede optie voor de tuin. De zachte gloed zorgt meteen voor een knusse sfeer. Plaats de kaarsen in clusters, dit zal ervoor zorgen dat ze genoeg licht geven aan je gasten. Als het waait, zorg er dan voor dat je kaarsen bedekt zijn en beschut tegen de weersomstandigheden. Lantaarns voor je kaarsen kunnen dan een oplossing bieden. Heb je nog wat dennentakjes over? Maak er dan zelf een leuke kroonluchter van dennentakken mee. Je gasten zullen versteld staan van jouw creatie.

Een streepje warmte en gezelligheid

Het warm houden van je gasten is essentieel als je een comfortabel wintertuinfeest wilt organiseren. Terrasverwarmers zijn dan ook onontbeerlijk. Maar let op, samen met de knusse buitenverlichting, kunnen ze zorgen voor een serieuze knip uit je energiebudget. Zorg dat je na het kerstdiner niet met een financiële kater zit en doe je huiswerk op voorhand. De energiemarkt is constant in beweging en dat maakt energieleveranciers vergelijken dus zeker de moeite waard. Wil je je energieverbruik binnen de perken houden, dan kan je ook opteren voor een vuurkorf. Zorg daarnaast voor voldoende kussens, schapenvachten en dekens in je zithoek. Het is ook aan te raden om je gasten in te lichten dat een deel van het feest buiten zal plaatsvinden en je kunt hen zelfs vragen om zelf enkele dekens mee te nemen.

Ga voor kleur

Heb je wat meer tijd om je unieke winteraperitief te plannen? Selecteer en plant dan in het voorjaar al de juiste planten voor een wondermooie wintertuin. Zodra het loof van de bomen valt en de temperaturen dalen, zorgen de tinten oranje, rood en geel voor een illusie van warmte in de tuin. Zo kunnen Japanse esdoorns of rozenbottels zorgen voor een onverwachte explosie van kleur in je tuin. Vergeet ook de vele winterharde groenblijvende planten niet met goudkleurige schakeringen die het hele jaar door een wintertuin kunnen verrijken. Misschien een idee voor volgend jaar?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee