Waar moet je opletten als je iemand aanneemt om je vloer te egaliseren? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
vloer
Tips

Waar moet je opletten als je iemand aanneemt om je vloer te egaliseren?

Een vloer egaliseren: dat moet simpelweg goed gebeuren. Je kunt het niet zomaar even overdoen. Zelf een vloer egaliseren kun je dan ook beter uit je hoofd zetten. Het blijkt vaak een ingewikkelder klus dan je eerst dacht, en met alle gereedschappen die je nodig hebt, is het vaak goedkoper een specialist in te huren. Die weet precies hoe het egaliseren moet gebeuren, en kan het dus sneller, goedkoper en efficiënter. Maar waar moet je op letten als je een keuze gaat maken voor een aannemer?

Komt jouw aannemer echt uit de regio?

Goed om te weten: er zijn websites actief waar je zogenaamd een aannemer uit de regio kunt inhuren, terwijl deze eigenlijk helemaal niet uit de regio komt. Je kunt dan verrast worden door hoge voorrijkosten als je een offerte aanvraagt. Je kunt het best vaklui inhuren die bij je in de buurt werken. Dan bespaar je op dit soort kosten.

Daarnaast is het handig als een specialist al een keer bij je langs kan komen om een kijkje te nemen. Zo wordt voor iedereen duidelijk wat voor werkzaamheden er moeten worden gedaan, en krijg je een redelijke inschatting van de kosten daarvan.

Let op de kosten

Eerlijk is eerlijk: de kosten voor bijvoorbeeld een betonvloer egaliseren kunnen flink uiteenlopen. De ene aannemer vraagt er 10 euro per vierkante meter voor, terwijl de ander er wel 25 euro per vierkante meter voor vraagt. Het is niet zo dat een duurdere aannemer per se beter is, of dat een goedkopere aannemer zijn werk niet goed doet. Het is het totaalplaatje dat de keuze voor een egalisatie specialist bepaalt.

Het is altijd goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en van wat redelijke prijzen zijn voor deze klus. Bovendien wil je ook een aannemer vinden die binnen jouw budget past.

Bekijk de recensies

Laat je een vloer egaliseren, bekijk dan eerst de recensies van de aannemer die jij op het oog hebt. Kun je er geen recensies over vinden? Dan is het eigenlijk beter om verder te kijken. Goede bedrijven krijgen positieve recensies. Natuurlijk zul je altijd negatieve punten tegenkomen. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af en bepaal dan of het de moeite waard is een offerte aan te vragen.

Je kunt altijd een e-mail sturen. Dan merk je vaak al aan de communicatie of je er een goed gevoel bij hebt. De recensies bekijken kan hoe dan ook geen kwaad. Zo weet je zeker dat je een aannemer kiest die bij je past.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee