Waar moet je op letten bij de aanschaf van een dakgoot? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
dakgoot
Huis

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een dakgoot?

Om de zoveel tijd moeten de dakgoten vervangen worden. Ze vormen onderdeel van het afvoersysteem van de woning en zorgen voor de afvoer van het water. Wil jij weten welke dakgoot geschikt is voor jouw huis en wat de diverse materialen zijn die beschikbaar zijn? In dit artikel geven we informatie over de verschillende soorten dakgoten. Zo kun jij ontdekken welke soort goot passend is bij de oppervlakte van het dak!

Uitstraling

De uitstraling van de dakgoot is zeer bepalend. Tegenwoordig zijn er daarom verschillende soorten dakgoten verkrijgbaar, zoals de klassieke dakgoot en de overhoekse dakgoot. Door de variatie in het aanbod en de details is vrijwel elke gewenste uitvoering mogelijk. Daarnaast zijn kunststof dakgoten volledig recyclebaar en hebben ze een lange levensduur!

Duurzaam

Prefab dakgoten zijn vervaardigd uit een duurzame en sterke kunststofcomposiet met hoge slagvastheid. De kunststof is bestand tegen weersomstandigheden en uv-straling. Daarnaast krijg je op veel duurzame gootoplossingen tien jaar garantie. Deze goot is ook na verloop van vele jaren nog steeds een fraai onderdeel van het huis!

Klassieke dakgoot

Kunststof dakgoten zijn er in allerlei vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke dakgoot. Deze slanke goot heeft een strak uiterlijk en is door de bescheiden hoogte goed in te passen in diverse architectuurstijlen. De klassieke variant is verkrijgbaar in zowel crèmewit als verkeerswit en leverbaar met een smetplank en klossen.

Overhoekse dakgoot

Zoek je naar een efficiënte dakgoot? Een overhoekse dakgoot is geschikt om rechtstreeks over de onderzijde van de dakplaten te schuiven. Daardoor is het een bescheiden, efficiënte en strakke oplossing! Deze hoogwaardige kunststof dakgoot kan op maat geleverd worden, inclusief eventuele hoeken, uitlopen en eindstukken. Ze hebben alleen dragend achterhout nodig voor de bevestiging en worden waterpas met schroeven aan de constructie gemonteerd.

Kunststof bakgoot

Een kunststof bakgoot is een strakke goot, welke behoorlijk meer hoogte heeft dan de klassieke variant. Deze is daardoor prominenter aanwezig en speelt een nadrukkelijke rol in de architectuur. De robuuste bakgoot is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien kan dit afvoerkanaal prefab op maat worden geleverd! Deze is licht van gewicht, dus eenvoudig en snel te monteren. Dat bespaart je tijd én geld!

Afwerking

Uiteraard is het vervangen van een dakgoot maatwerk. Vaak moet het nieuwe afvoerkanaal weer precies op de plek van de oude goot komen. Wist je dat het met prefab dakgoten vrijwel altijd mogelijk is? De goten kunnen worden opgehangen aan zowel het overstek van dakplaten als aan de gevel of ander achterhout, mits van voldoende sterkte. Wil jij weten wat de staat is van jouw dakgoot? Een dakwerker kan bepalen of de goot aan reparatie toe is of vervangen moet worden!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee