Snel een lekkage verhelpen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
lekkage
Tips

Snel een lekkage verhelpen

Heb je onlangs een natte vlek op het plafond in de woonkamer ontdekt? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een lekkage. Ook schimmelvorming op de muren of de plafonds kan op een lekkage duiden. Het hebben van een lekkage in huis is buitengewoon vervelend. Een lekkage kan namelijk veel schade aanrichten. Een snelle oplossing is in alle gevallen dan ook wenselijk.

Waar komt de wateroverlast vandaan?

Wanneer je een lekkage opmerkt in huis is dat best even schrikken. Soms ontdek je een lekkage per toeval wanneer je een natte vlek op het plafond ziet bijvoorbeeld. Maar het water kan ook letterlijk een ruimte instromen. In allebei de situaties wil je graag dat het probleem snel wordt opgelost. Maar voor een doeltreffende oplossing zal eerst de oorzaak van het probleem moeten worden vastgesteld. Want waar komt de lekkage exact vandaan? Het antwoord op deze vraag is soms lastig te vinden. Gelukkig kun je hiervoor de professionele lekkagebestrijders inschakelen. Deze experts beschikken over speciale apparatuur waarmee het lek snel gevonden kan worden. Dankzij deze lekdetectie is een snelle en doeltreffende oplossing voor het probleem mogelijk.

Zo kun je een lekkage voorkomen

Snelle lekkagebestrijding is plezierig, maar het voorkomen van een lekkage is nog beter. In veel gevallen is dit mogelijk. Een lekkage houdt namelijk vaak verband met gebreken die het gevolg zijn van achterstallig onderhoud. Je moet hierbij denken aan versleten kitranden en verouderde afvoerputjes. Maar ook een lekkend dak kan in veel gevallen voorkomen worden. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de dakpannen van jouw woning. Vooral bij verouderde woningen is dit van belang. Scheurtjes in oude dakpannen kunnen namelijk voor lekkages zorgen. Ook het onderhouden van de dakgoot is belangrijk. Verwijder tijdig herfstbladeren en overig vuil uit de dakgoot en voorkom zo een verstopping. Door het toepassen van deze preventieve werkzaamheden verklein je de kans op een lekkage aanzienlijk.

Schakel een expert in

Heb je toch last van een lekkage? Dan is het van belang dat de lekkage snel verholpen wordt. Een lekkage kan namelijk veel schade veroorzaken. Deze schade uit zich niet alleen in materiële schade, maar ook in gezondheidsschade. Dit laatste is vooral het geval wanneer een lekkage langdurig aanhoudt. De ruimte wordt dan vochtig waardoor bacteriën en schimmels ongestoord hun gang kunnen gaan. Deze ongewenste bezoekers zijn schadelijk voor de gezondheid. Adequaat optreden bij een lekkage is dan ook noodzakelijk. Het vaststellen van de locatie van het lek én het bestrijden van de lekkage betreft vakmanschap. Wanneer je een lekkage ontdekt, is het daarom raadzaam direct de hulp van een expert in te schakelen.

Meer lezen

Eén reactie op “Snel een lekkage verhelpen”

  1. Emma de Graaf schreef:

    Bedankt voor de heldere informatie over het verhelpen van een lekkage. Wij vermoeden dat wij een lek hebben in ons dak, op de zolder hebben wij een natte plek. Wat een goede tip om regelmatig het dak en de dakpannen te controleren op scheuren, dat hebben wij afgelopen jaren helaas niet gedaan. Binnenkort komen professionals de daklekkage repareren, ik zal vragen of ze dan de conditie van het dak ook kunnen beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee