Waar kun je het best contant geld bewaren in huis? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kluis
Tips

Waar kun je het best contant geld bewaren in huis?

Diefstal of brand: contant geld is niet op alle plekken veilig in huis. Maar ook digitaal geld is niet altijd even veilig, aangezien er hackers actief zijn. Hoe je je geld ook bewaart, het is altijd verstandig om over de beste bewaarplek na te denken. Hoe zit dat nu met contant geld? Dit zijn onze tips.

In een kluis

De veiligste manier om contant geld te bewaren in huis, is in een kwalitatieve kluis. Dit betreft een kluis die niet kan worden meegenomen bij inbraak en die niet kapot gaat bij brand. Je hebt dus robuuste brandwerende kluizen nodig. Mocht er brand uitbreken, dan ben je in ieder geval je geld niet kwijt. Ook kun je natuurlijk andere belangrijke documenten in de kluis bewaren – dat maakt het extra ideaal om er een in huis te halen. Privékluizen zijn er in verschillende maten te vinden, van vrij klein tot juist groter van formaat.

In het hok van je huisdier

Ben je bang dat je geld gestolen wordt tijdens een inbraak? Het is de truc om het geld te verstoppen op een plek waar inbrekers hoogstwaarschijnlijk niet gaan zoeken. Doe dit in ieder geval als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Of tijdens de feestdagen, wanneer er veel inbrekers actief zijn. Een ideale plek? Het hok van je huisdier! Of het nu een cavia of een hond is, maak ergens in het hok een afgesloten vakje waar je geld in kwijt kunt. Dit is natuurlijk alleen mogelijk met een kleine stapel geld, wat je in een hoekje weg kunt werken.

Onderin een bloempot

Heb je veel planten of bloemen in huis staan? Bewaar geld onderin een bloempot. Je kunt het begraven in de potgrond. Al is het tevens een idee om het geld onder het kweekpotje te plaatsen, zodat je er sneller bij kunt. Dit kun je binnenshuis doen, maar net zo goed buitenshuis, als je het liever in de achtertuin bewaart. Sluit het natuurlijk wel goed af, met een plastic zak waar geen water in kan komen bijvoorbeeld.

In een oud (foto)boek

Inbrekers hebben ook maar weinig interesse in de boeken of fotoboeken die je in huis hebt staan. Zeker als je flink veel boeken hebt, kun je het geld hierin bewaren. Hol een boek dat je toch niet meer gaat lezen uit, waarna je het geld erin kwijt kunt. Een fotoboek is nog een beter idee, omdat inbrekers dit soort persoonlijke documenten meestal al helemaal laten voor wat het is.

Tussen je sokken of ondergoed

Nog een laatste tip: bewaar geld in je sokken of ondergoed, of in de lade waarin je dit stopt. Ook dit is namelijk behoorlijk op de achtergrond, en valt niet direct op. Stop het goed weg achterin de lade, of juist onderop. Het geld kan hier ook nog eens lang bewaard blijven, aangezien dit een koele en droge plek is.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee