Hoe kun je het beste al je spullen thuis opbergen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
opruimen
Huis

Hoe kun je het beste al je spullen thuis opbergen?

Je ziet weleens van die huizen waarvan het lijkt alsof er niemand echt in beweegt. Alles is zo netjes opgeborgen, dat het lijkt alsof ze helemaal geen spullen hebben. Je ziet ook veel televisieprogramma’s waarbij ze rommelige huizen gaan uitmesten en opnieuw inrichten. Er zijn zoveel programma’s van, omdat mensen er graag naar kijken. En stiekem willen we allemaal zo’n mooi opgeruimd huis. Het lijkt alleen altijd onmogelijk om zoiets thuis te organiseren. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk als wij denken, je kunt tegenwoordig heel veel organizers kopen zodat iedereen in principe zijn huis kan ordenen.

Van rommelkamer naar een georganiseerd systeem

Heb jij ook zo’n rommelkamer of rommel lade waar je alles naar binnen schuift zodat je het niet ziet? Daar is nu een oplossing voor! Je kunt namelijk in iedere ruimte van je huis opbergen met speciale organizers. Het is als eerste belangrijk dat je gaat uitzoeken wat je allemaal hebt, Marie Kondo stijl.

  • Haal alles leeg en ga sorteren per categorie. Vaak hebben we her en der dezelfde dingen liggen, dus als je alles bij elkaar zoekt zie je pas hoeveel van dezelfde items je hebt.
  • Kijk vervolgens of alles nog goed is en of je alles nog nodig hebt. Misschien kunnen er dingen wel weg of kun je het verkopen.
  • Maak/koop speciale bakken om de spullen per categorie in te bewaren.
  • Plak een label op de bak, zodat je van buitenaf kunt zien wat er in de bakken zit. Dat bespaart je uiteindelijk veel tijd aan onnodig zoeken.
  • Organiseer je keuken

Het is heerlijk als je rommelkamer weer netjes is, maar wat dacht je van de keuken? Dat is een plek waar veel rotzooi zich onopgemerkt opstapelt en eens in de zoveel tijd moet je dat echt uitzoeken. Je kunt bij in huishoudwinkels of online keuken organizers bestellen, zodat je alles mooi kunt opbergen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een organizer voor. Je kunt de keukenkastjes ordenen met voorraadbakken (om bijvoorbeeld rijst, pasta, suiker en dergelijke in te bewaren), je kunt speciale kruidenrekjes aanschaffen die je vervolgens ophangt, de koelkast kun je goed inrichten en je hebt speciale organizers om het gootsteenkastje te ordenen. Op die manier staat alles keurig netjes bij elkaar.

Organiseer je hele woning

Je kunt dit principe toepassen op iedere ruimte van het huis. Denk aan de badkamer door middel van make-up organizers en organizers om voorraad in op te slaan. Maar ook in de slaapkamers kun je dit doen. Je kunt je kleding netjes opbergen, je sieraden kun je mooi uitstallen, seizoen spullen kun je netjes opbergen en je kunt je schoenen opbergen in diverse organizers. Heb je weinig ruimte? Dan hang je een organizer aan je deur. Meer ruimte? Kies dan voor een kasje met bakken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee