Waar je aan moet denken bij de bouw van een carport - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
carport
Huis

Waar je aan moet denken bij de bouw van een carport

Heb jij er genoeg van dat jouw auto altijd maar onder de viezigheid komt te zitten als deze voor je huis geparkeerd staat? Heb je geen zin meer om de vogelpoep van de voorruit af te schrobben? Dan kan een carport dé oplossing zijn voor jou. Ben je benieuwd wat er allemaal bij de bouw van een carport komt kijken? Lees dan gauw verder.

Wat is een carport precies?

Een carport is een overkapping waarbij je zorgt dat jouw auto droog blijft staan. Het beschermt niet alleen tegen allerlei weersomstandigheden, maar het zorgt er ook voor dat er niet van alles opwaait. Of dat vogels er wellicht hun behoefte op doen. Zo’n carport kan uiteindelijk een hoop geld schelen in de onderhoudskosten voor jouw auto. Het is daarom dan ook zeker de moeite waard om te kijken of een carport bij jouw huis een mogelijkheid is.

Wat voor soorten carports zijn er?

Er zijn verschillende soorten materialen waar je voor kan kiezen als je een carport wil bouwen.

Houten carport

Bij Houthandel Gadero verkopen ze bijvoorbeeld houten carports. Wil je voor een wat warmere, gezellige uitstraling van de carport gaan? Dan is hout voor jou de goede keuze. Deze soort carport is vaak gemaakt van ofwel Lariks Douglas hout of van geïmpregneerd grenenhout. De twee soorten hout geven een natuurlijke en robuuste sfeer af, en passen daarom goed naast elk huis. Deze soorten hout zijn daarnaast goed afgewerkt waardoor je niet hoeft te verwachten dat de carport zomaar weg waait.

Het kan best lang duren voordat een houten carport goed is geïnstalleerd. Het bouwwerk wordt geleverd als bouwpakket maar je kan natuurlijk altijd professionele hulp inschakelen om de carport op te bouwen. Daarbij zitten de tekeningen en de montage hulpmiddelen om te zorgen dat jouw carport stevig komt te staan.

Een houten carport is relatief gezien vrij goedkoop. Het ligt er natuurlijk aan wat voor materiaal je gebruikt, en of je de carport voor maar één auto nodig hebt, of misschien voor twee auto’s of zelfs een caravan. Hoe groter de carport, hoe meer materiaal en hoe duurder dus het uiteindelijke pakket. Ga er in elk geval vanuit dat je tussen de 600 en 2200 euro kwijt bent, en waarschijnlijk nog meer als je er voor kiest om hier ook nog een schuur bij te bouwen.

Aluminium carport

Wil je voor een iets strakkere en moderne uitstraling gaan? Dan kan je ervoor kiezen om een carport van aluminium te laten maken. Dit geeft een iets luxueuzer aanzicht en past dan ook meer bij de wat modernere huizen. Daarnaast is een aluminium carport van hoge kwaliteit en hoef je deze niet veel te onderhouden terwijl het materiaal wel een lange levensduur heeft. Ideaal dus als je hier weinig aan wil doen maar wel lang wil genieten van jouw carport.

Je kan ervoor kiezen om een aangebouwde carport te nemen, die dus tegen het huis aanstaat, of om een op zichzelf staande carport aan te schaffen. Ook heb je de keuze voor een dakconstructie die vlak is of gebogen. Je kan helemaal kiezen wat het beste bij jouw huis past. Je zal merken dat de prijzen van een aluminium carport iets hoger zijn dan van een houten carport. Je bent in elk geval tussen de 2200 en 8000 euro kwijt, maar dan heb je ook wel een carport waar je jaren van kan genieten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee