Voel jij je ’s ochtends ook niet optimaal uitgerust? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
matras
Slaapkamer

Voel jij je ’s ochtends ook niet optimaal uitgerust?

Als je na een lange nacht slapen nog steeds het idee hebt dat je niet goed uitgerust bent, dan moet je eens kijken of je nog wel op het juiste bed ligt. Veel mensen liggen al vele jaren achtereen op hetzelfde matras en dat is niet altijd goed voor je lichaam. Je lichaam heeft namelijk ondersteuning nodig om tot rust te komen. Wanneer je verkeerd ligt, kan er spanning op je lijf komen te staan en dat neemt veel energie. Geen wonder dus dat je dan niet echt fit wakker wordt. Doe je dit jaren achtereen, dan kun je er zeker van zijn dat je uiteindelijk een slaaptekort opbouwt. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Koop een goede boxspring en je zult weer slapen als een roosje.

Op een boxspring slaap je beter

Als je een boxspring koopt, weet je zeker dat je goede nachten tegemoet gaat. Een boxspring bestaat namelijk uit drie delen. Het onderste deel is de box waarop het tweede deel, het matras, gelegd wordt. De derde laag bestaat uit een topper die gemaakt is van comfortschuim. Door deze drie delen geef je je lichaam optimaal steun want in het matras zitten honderden veren voor de stabiliteit. De topper past zich aan jouw lichaam aan waardoor je goed tot rust kunt komen. Zo word je in de ochtend weer fit en energiek wakker.

Stel je eigen boxspring samen

Wanneer je een boxspring wilt kopen, kun je deze geheel zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit verschillende onderstellen die gemaakt zijn van de stof die jij het mooist vindt. Ook kun je kiezen om precies die pootjes te laten monteren die het beste bij jouw interieur passen. Wil je graag een wat harder of juist zachter matras? Informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden en kies wat het beste is voor jouw lichaam. Een goede boxspring hoeft niet duur te zijn en doorgaans kan je bestelling al heel snel geleverd worden. Je kunt je order bij de meeste aanbieders gewoon online doorgeven waarna je bed thuis afgeleverd zal worden.

Heb je een kleine kamer?

Als je een kleine slaapkamer hebt, is dat geen reden om geen groot bed te nemen. Je kunt namelijk een boxspring kopen die voorzien is van opbergruimte. Op die manier kun je heel veel spullen in je bed kwijt waardoor je kamer ook veel rustiger zal ogen. Wil je ook een tv in je kamer? Kies dan voor een boxspring met een uitschuifbare tv-wand. Zo kun je heel relaxed vanuit je heerlijke bed naar je favoriete programma kijken. Als dat geen ontspannen is!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee