Verwarmde vloeren zijn een winterse trend - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Vloerverwarming
Huis

Verwarmde vloeren zijn een winterse trend

Met de komst van de winter zijn veel mensen op zoek naar alternatieven om het huis warmer te maken in het koudste seizoen van het jaar. Vroeger waren airconditioningstoestellen en haarden een succes, maar vandaag de dag is de grote trend om te zorgen voor thermisch comfort, het gebruik van verwarmde vloeren in het interieur van het huis.

Het vloerverwarmingssysteem, dat steeds meer aanwezig is in woningen, is een complete verwarmingsoplossing die de omgeving aangenamer maakt in dagen met lage temperaturen. Dit komt doordat de verwarmde vloeren warmte afvoeren naar de gehele omgeving en het gevoel van verwarming van de vloer slechts een gevolg is van de werking van het systeem.

In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste informatie die je moet weten over vloerverwarming, zodat je kunt beslissen of het de moeite waard is om het systeem in je huis te installeren.

Hoe werkt het verwarmde vloersysteem?

Het werkproces van de verwarmde vloer is vrij eenvoudig: het systeem werkt door de ruimte te verwarmen, waardoor de warme lucht, die minder dicht is, opstijgt en de koude lucht valt. Praktisch gezien kunnen we het vergelijken met de stoom van de douche die tijdens het douchen in de winter opstijgt.

Er zijn twee soorten verwarmde vloeren: hydraulische en elektrische.

Hydraulische vloeren: bij dit systeem gebeurt de verwarming door een pijp met door gas verwarmd water dat onder het beton doorgaat. Over het algemeen worden ze gebruikt in gebouwen met een oppervlakte van meer dan 400 m², omdat ze meer energie verbruiken om te werken.

Elektrische vloeren: dit systeem maakt gebruik van elektrische weerstanden in de vorm van een spiraal of door middel van verwarmingsdekens die onder het beton worden geïnstalleerd om de omgeving te verwarmen. Het is de meest voorkomende vorm van goedkope vloerverwarming, met de grootste zuinigheid en die het minste inbreuk maakt op de constructies van het huis.

Belangrijkste voordelen van het gebruik van een verwarmde vloer

Verbeterde kwaliteit van leven
Airconditioners kunnen de lucht drogen, wat de levenskwaliteit van de bewoners kan schaden, vooral voor mensen die lijden aan allergische- of ademhalingsaandoeningen. Verwarmde vloeren echter, houden de luchtvochtigheid constant, zonder lawaai, droogte of zuurstofverbranding te veroorzaken.

Temperatuurregeling
Het systeem zorgt voor de temperatuurregeling voor elke omgeving. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van een thermostaat, die het mogelijk maakt om de temperatuur te regelen volgens de behoeften van de bewoner. Over het algemeen bereikt de maximumtemperatuur 30ºC. Bovendien is het mogelijk om de tijd te programmeren waarin het systeem wordt ingeschakeld.

Veiligheid
Het systeem is volledig veilig, bestand tegen schokken en andere elektrische problemen. De vloeren kunnen zelfs worden geïnstalleerd in natte ruimtes, zoals badkamers, sauna’s of badranden.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee