Op vakantie? Zo krijgen je planten water - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Planten water tijdens vakantie
Kamerplanten

Op vakantie? Zo krijgen je planten water

Alles is geregeld: het gas staat uit, koffers gepakt… Oeps, de planten! Wat doen we daarmee als we op vakantie zijn? Kies je een van deze opties, dan krijgen je planten water zónder dat de buurvrouw er aan te pas hoeft te komen.

Om te kopen:

1. Pot met waterreservoir

Als het reservoir vol is – bijvoorbeeld na een stortbui – loopt het water er gewoon weer uit. Potten met een drainagesysteem zijn verkrijgbaar bij tuincentra.

2. Druppelaar

Supersimpele oplossing. Vul een lege plastic fles met water, draai die op de druppelaar en duw de punt in de grond. Met de knop kan de druppelsnelheid worden ingesteld (o.a. te koop bij Bol.com).

3. Watersensor

Een keramische sensor ‘meet’ de droogte van de kluit. Via een slang wordt het watertekort aangevuld. Je kunt de gewenste vochtigheidsgraad zelf instellen. Ook kan voeding aan het water worden toegevoegd (o.a. te koop bij Blumat).

Of om zelf te doen:

1. Plastic fles

Men neme een plastic fles. Prik een gaatje in de dop en vul de fles met water. Plant de fles ondersteboven in de grond, dichtbij de plant. Het water zal langzaamaan in de grond druppelen.

2. Lekker badderen

Heb je veel planten? Zet ze bij elkaar in de badkuip. Wel handig: plaats een mat of stevige handdoek op de bodem, zodat de potten niet omvallen. Vul nu de badkuip met een flinke bodem water.

3. Katoenen draad

Neem een absorberende (katoenen) draad en hang een uiteinde in een flesje water. Plaats dit flesje naast het plantje (iets hoger). Plant het andere uiteinde van de draad bij het plantje in de potgrond. Zo gaat het water via de draad naar het plantje.

4. Plantenopvang

Vertrouw je deze trucs toch niet helemaal? Tik eens ‘plantenovang’ in bij Google, en je vindt allerlei goedkope opties van mensen die maar wat graag even voor je plant willen zorgen.

Heb je het te ver laten komen en zien je planten er echt niet meer uit? Dan is er nog een laatste redding in de vorm van het plantenasiel. Via Google vind je er misschien één in je buurt.

Bron: H&G, Lindanieuws, Mooiwatplantendoen

Meer lezen

2 reacties op “Op vakantie? Zo krijgen je planten water”

  1. Vincent schreef:

    Ik ga binnenkort ook op vakantie en ben nog op zoek naar een systeem waarmee ik mijn planten in huis kan bewateren. Wellicht koop ik een druppelaar of maak ik er een zelf. Dit is denk ik de meest simpele oplossing!

  2. Marie de Jonge schreef:

    Er zijn inderdaad veel verschillende manieren om je planten in je vakantie te voorzien van genoeg water. In huis gebruik ik ook meestal een pot met waterreservoir en buiten heb ik een tijdschakelaar op mijn bewateringssysteem. Zo staat alles nog steeds mooi in bloei wanneer ik thuis kom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee