Tuinklusjes voor juni - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tips

Tuinklusjes voor juni

Juni is nog niet de maand om de tuinstoel achterover te kantelen en de benen omhoog te leggen. Om te blijven genieten van de groene- en bloemenpracht doe je er slim aan deze 7 tuinklusjes nu te doen.

  1. Tussen juni en eind augustus is het tijd voor de zomersnoei van de blauweregen (Wisteria). Knip alle nieuwe zijtakken terug tot op 15 -20 cm en haal overbodige takken weg.
  2. Eén- en tweejarigen kunnen nu ter plekke worden uitgezaaid. Denk aan stokroos, leeuwenbekje, vlijtig liesje, juffertje-in-het-groen en Oost-Indische kers.
  3. Voor een mooi strakke grasrand span je een koord laag langs de rand. Steek nu met een kantsteker het gras af. De steker moet schuin de grond in.
  4. Dun te dicht-op elkaar groeiende appels, peren en pruimen uit. Dan krijgen de resterende vruchten meer ruimte en kans om zich tot mooi fruit te ontwikkelen.
  5. Geef niet elke dag een beetje water maar één keer per week een flinke hoeveelheid. Planten ontwikkelen dan langere wortels waardoor ze ook dieper in de bodem water vinden.
  6. Planten in pot die vochtige grond nodig hebben komen met één watergift vaak niet aan hun trekken. Zet de potten op schotels en giet daar het water in.
  7. Heesters en struiken die in het voorjaar of vóór 21 juni bloeien mogen meteen na de bloei worden gesnoeid. Voor hagen geldt: wacht met snoeien het liefst tot de langste dag. De sterke voorjaarsgroei is er daarna uit.

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee