Over tuinen, tijdschriften en de toekomst.
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Mirjam's tuinblog

Over tuinen, tijdschriften en de toekomst.

bij-blog-mirWij, de redactie van Home and Garden, vinden dat we het leukste vak van de wereld hebben. Tijdschriften maken over tuinen: twee vliegen in één klap! Letterlijk heb ik zelf van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Als kind knutselde ik net als mijn collega’s, tijdschriftjes in elkaar en de liefde voor de tuin kreeg ik van mijn moeder mee.

Tienerkamer als plantenkas
Mijn tienerkamer leek wel een plantenkas: papyrussen, varens, asparagus en van die grappige bolletjes hangplanten, het hele raam stond en hing er vol mee. Ik knoopte zelf plantenhangers en gebruikte lege blikken als plantenpot. Na de lerarenopleiding in creatieve vakken werd ik (hoera!) aangenomen bij de tijdschriften. Heerlijk, al mijn creativiteit kon ik er in kwijt: van 100 zelfmaak-cadeaus bedenken voor het Sinterklaasnummer van Margriet, tot complete huizen inrichten voor vtwonen. Ondertussen had ik een huis met tuin, waarin ik na het werk lekker met de handen in de aarde kon wroeten.  Hoe leuk was het dat ik bij Home and Garden aan de slag kon! De cirkel was rond, nu kon ik mijn liefde voor tuinieren, stylen en bladen maken combineren, mijn droombaan!

Tegels of bloemenborder
Heb je het fijn voor elkaar, komen de donkere wolken binnendrijven: tuinieren werd minder populair, het gros van de huiseigenaars koos voor betegelde tuinen met een kunststof loungebank in plaats van een weelderige bloemenborder. Jammer  dat de belangstelling voor het groen afnam, gelukkig waren er nog genoeg mensen die wél een fijn ingerichte tuin en terras wilden en inspiratie vonden in Home and Garden. Helaas volgde de crisis: op de redactie merkten we dat mensen minder makkelijk tuinspullen kochten en probeerden daarop in te spelen door veel zelfgemaakte en betaalbare oplossingen te laten zien, in mooie romantische sferen. Dat sloeg zeker aan, merkten we ook aan de vele positieve reacties op Facebook.

Het mooiste tuintijdschrift
Allemaal zitten we een groot deel van de tijd, die vroeger aan tijdschriften lezen werd besteed, op internet. We doen er zelf op de redactie ook aan mee met onze site Homeandgarden.nl en zijn met Home and Garden ook op Facebook en Pinterest te vinden. Superleuk om te doen, maarre…..wat is de toekomst van ons mooie papieren tijdschrift?

Op die vraag hebben we vorige week antwoord gekregen: onze uitgever Sanoma heeft aangekondigd dat Home and Garden te koop staat….Dat voelt verdrietig, alsof de rozenstruik, waar je zo trots op bent, uit de aarde wordt gerukt.  Maar we gaan door en hopen op een uitgever die wel toekomst in ons blad ziet. Ondertussen werken we met verdubbelde energie aan de nummers van 2014, die zeker nog op de oude vertrouwde manier zullen uitkomen. We hopen dat jullie lezers ons ook trouw blijven, zodat we door kunnen met het leukste werk: het mooiste tuintijdschrift van Nederland maken.

 

 

 

Meer lezen

Eén reactie op “Over tuinen, tijdschriften en de toekomst.”

  1. Pmeijer schreef:

    Ik vind jullie tijdschrift echt prachtig om te zien.
    Een feestje om elke maand weer te lezen en bekijken. Ook mijn collega’s grijpen hem graag zodra ik hem even neerleg. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht en de “dat is leuk!” hoor ik ook constant (dan moet ik even een blik werpen op de opengeslagen bladzij die mijn collega ophoudt). Hopelijk gaan jullie nog heeeeel lang door en wie weet in een nog dikkere uitgave!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee