Tuin renovatie? Zo voer je afval op de juiste manier af - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinafval
Tuin

Tuin renovatie? Zo voer je afval op de juiste manier af

Ziet jouw tuin er al jaren hetzelfde uit? Dan ben je hier inmiddels mogelijk wel op uitgekeken. In dat geval kun je jouw tuin renoveren. Planten, bomen en struiken verdwijnen dan mogelijk uit de tuin, waardoor een tuinrenovatie flink wat afval met zich mee kan brengen. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier afvoert. Veel mensen weten helaas niet hoe zij dit het beste aan kunnen pakken. Start je binnenkort met het renoveren van jouw tuin? Zorg er dan voor dat je weet wat de juiste manier is om afval bij een tuinrenovatie af te voeren. In deze tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Gooi het in de groene container

De meeste Nederlanders die een tuin bij hun huis hebben, beschikken over een groene container. Deze container staat ook wel bekend als de gft-bak. De afkorting gft staat voor groente, fruit en tuinafval. Omdat je deze container mag gebruiken voor tuinafval, denk je mogelijk dat hij uitkomst biedt bij een tuinrenovatie. Je kunt er vast en zeker een deel van het afval in kwijt, maar een gft-container is vaak veel te klein om alle afval in af te voeren. Sommige mensen laten het afval lange tijd in hun tuin liggen en vullen de container hier telkens opnieuw mee nadat hij geleegd is. Dit is niet ideaal, want door het afval kun je mogelijk niet verder met de renovatie van jouw tuin.

Breng het naar de vuilstort

Past jouw tuinaval niet allemaal in de gft-container en wil je het niet lange tijd in jouw tuin laten liggen? Dan kun je het zelf wegbrengen naar de vuilstort in de buurt. Gebruik hier bij voorkeur een aanhanger voor. Hier kun je namelijk flink wat tuinafval in kwijt. Vergeet niet de lading af te dekken voordat je vertrekt. Dit ben je namelijk verplicht, ook al bevindt de vuilstort zich op korte afstand. Is er veel afval vrijgekomen bij het renoveren van jouw tuin? Dan kan het een tijdrovende klus zijn om alles zelf naar de vuilstort te brengen. Je moet dan mogelijk meerdere keren rijden voordat alle afval is afgevoerd.

Huur een container

Bieden de bovenstaande twee opties geen uitkomst? Huur dan een afvalcontainer. Dit is wat ons betreft de beste optie om tuinafval op de juiste manier af te voeren. Zorg er wel voor dat je de juiste container huurt. Voor tuinafval heb je een groenafval container nodig. Deze container is geschikt voor snoei- en tuinafval, takken en struiken zonder kluit, onkruid en bladeren. Bovendien mag een bepaald deel van de inhoud vaak uit gras bestaan.

Bij een tuinrenovatie komt vaak meer afval vrij dan alleen tuinafval. Mogelijk wil je ook wel zand afvoeren. Hier moet je een speciale container voor huren. Grijp je de renovatie ook aan om een (bij)gebouw in jouw tuin te slopen? Huur dan ook een container die geschikt is voor puin afvoeren. Gooi nooit alle afval in één container, want dit kan je naderhand flink wat extra geld kosten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee